Nagyvenyim

2016.09.27. 17:35

Gasztronómiai élmények sokasága várta a résztvevőket

Nagyvenyim - Szombaton ismét Kulináris Kavalkád várta a település legjobb ízvarázslóit. Kóstoló.

Szabó Szabolcs

A Kulináris Kavalkád eddigi megszokott versenyszámai (bográcsos főzőverseny, házi borok és pálinkák versenye) idén az NTFE (Nagyvenyim és Térsége Fejlesztéséért Egyesület), mint szervező egyesület tagságának javaslatára még lekvárversennyel is kiegészültek. A zsűri komplex módon ítélkezett, tagja volt többek között dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Rauf Pál korábbi polgármester, Hajnal Tibor, Kanderka Imréné mesterszakács, valamint Kiss Roland.

Volt mit kóstolni. Képünkön Csizmadia Tóth Csilla és Müller Imre egy remek perkelt társaságában a Kulináris Kavalkádon Fotó: Ady Géza

A versenyszámokban az első helyezettek kupát és oklevelet kaptak, a 2. és 3. helyezettek oklevéllel igazolhatják eredményüket. 13 főzőcsapat, 10 pálinka, 7 bor és 11 lekvár versenyzett az idei vetélkedésben. A pálinkaverseny eredménye: Androvics János - törköly, Kiss Gábor - sárgabarack, Takács Tibor - sárgabarack.

Borverseny: Bernáth József - cabernet franc, Bernáth Imre - cabernet sauvignon, Bernáth Imre - otelló, Főzőverseny: Kernács Pál csapata szekfűgombás kapros túróscsusza harcsapörkölttel, NTFE marhagulyás, Jópofa csapat marhapofa pörkölt. Lekvárverseny: Isztli Jánosné Edit sárgabaracklekvár, Csizmadia György bodza-meggy házasítású lekvár, Müller Tamás szilvalekvár.

 

Címkék#Nagyvenyim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!