Nagyvenyim

2016.10.21. 19:40

Erőt kell merítenünk 56 üzenetéből - Együtt ünnepeltek tanárok, szülők, diákok

Nagyvenyim - A Kossuth Lajos Általános Iskolában ünnepi műsorral tisztelegtek 56 mártír hősei előtt az intézmény diákjai és a község polgárai.

Szabó Szabolcs

1956 egyik legfőbb értéke az volt, hogy egységet teremtett. Együtt szálltak szembe a sztálini terrorral és a rákosi rendszer brutális elnyomásával párttagok és párton kívüliek, mérnökök, egyetemi hallgatók és egyszerű kétkezi munkások. Mindennek eredményeként a magyarok megmutatták a világ nemzeteinek, hogy készek kiállni szabadságukért a Szovjetunió rettegett hadseregével szemben is - fogalmazott ünnepi beszédében Nagyvenyim polgármestere, Vargáné Kaiser Katalin, aki kiemelte a 60 éve, október 23-án kezdődő 56-os forradalomnak és szabadságharcnak máig ható üzenete van, amelyből erőt kell merítenünk.

Zenés koreográfiával is színesítették műsorukat a tanulók Fotó: Ady Géza

A Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében közel telt ház előtt adhatták elő ünnepi műsorukat az intézmény diákjai, akik egy korabeli tanuló naplója nyomán idézték fel a hatvan évvel ezelőtt történt októberi és novemberi eseményeket. A kreatív és egyben hiteles történelmi tablót hosszan tartó tapssal jutalmazta a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!