Nagyvenyim

2013.06.20. 16:58

Fiataloknak szól a parti

Középiskolások szervezik és bonyolítják majd a pénteki kamaszpartit Nagyvenyimen. Ez igazán nekik való közösségi munka!

Körmendi Erzsébet

Hegyi Antal, a Széchenyi István Gimnázium kilencedikes diákja örömmel mutatta a művelődési házban a tanévzáró kamasz parti plakátját, és hozzátette: ezt már ők szervezték, iskolatársaikkal, Kovács Kittivel és Rácz Péterrel közösen. Természetesen az intézmény vezetője, Vízi Renáta felügyeli és irányítja a szorgos fiatalok ténykedését, ugyanakkor hagyja is őket érvényesülni, elvégre a hozzájuk hasonló korú fiataloknak szól majd a rendezvény, amely június 21-én, pénteken délután négy órakor kezdődik a nagyvenyimi sportcentrumban.

Hegyi Antal, a Széchenyi diákja segít Vízi Renátának, a művelődési ház vezetőjének kifüggeszteni a tanévzáró kamaszparti plakátját (Fotó: Lázár Zsolt)

– Koncerteket és szórakozási, sportolási lehetőségeket kínálunk a gyerekeknek a tanév végén – mondja Hegyi Antal, aki közösségi szolgálat teljesít ezzel a feladattal is a művelődési házban. – Nagyvenyimen lakom, Kitti és Péter szintén, plusz ebbe az iskolába jártunk, úgyhogy szívesen segítünk és szervezünk programot a diákoknak, falubeli barátainknak, ismerős fiataloknak.

A nagyvenyimi önkormányzat és a Híd Egyesület teremtette meg a lehetőséget a fiataloknak erre a közösségi munkára. Az önkormányzat ugyanis szerződést kötött a civil szervezettel, és regisztráltatta magát, így fogadni tud közösségi munkára középiskolás fiatalokat, akinek kötelező legalább ötven óra közösségi szolgálatot tenniük – mégpedig igazolt módon – különben nem érettségizhetnek.

Az önkormányzat a Széchenyivel, a Rudassal, a kereskedelmivel és a Bánkival tárgyalt eddig a közösségi munkáról, a szerződéseket most készítik elő. A regisztráció feljogosítja a nagyvenyimi intézményeket önkénteses fogadására is. A gyermekjóléti, valamint a családsegítő szolgálatnál, a Nefelejcs Óvodában és a művelődési házban van mód közösségi vagy önkéntes munkára. Erről a programról egyébként tájékoztató is lesz a kamaszparti elején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!