Nagyvenyim

2014.10.07. 14:45

Négy ötven éves és egy huszonöt éves nászévfordulót tartottak szombaton

Nagyvenyim - Az arany lakodalom jelentős esemény egy család életében. Nagyvenyimen idén is bállal ünnepeltek a jubiláló párok.

Körmendi Erzsébet

Horváth Imre és Szalai Margit, Osváth József és Für Ida, Lénárt János és Kegyes Éva, Szabó István és Kánya Rozália ötven évvel ezelőtt kötöttek házasságot. A négy arany lakodalmas páron kívül egy ezüstlakodalmas fogadta el a szervezők meghívását a Házaspárok báljára, mégpedig a szomszédos településről, Baracsról. Várai Róbert polgármester és neje, Tóth Ágnes huszonöt évvel ezelőtt fogadtak egymásnak örök hűséget. Frigyüket Nagyvenyimen erősítették meg a bál résztvevőinek jelenlétében szombaton.

Várai Róbert és felesége Ágnes (jobbról) is ünnepeltként vett részt a Házaspárok Bálján szombaton. Fotó: Amatőr felvétel

A rendezvény ünnepeltjei Szloboda Istvánné anyakönyvvezető előtt tettek ismét fogadalmat, majd az emlékkönyvben aláírásukkal szentesítették azt. A Házaspárok Báljának egykori ötletadója, örökös szervezője, Szabóné Lőrincz Ilona pohárköszöntőjében a házasság értékeiről beszélt, valamint arról, hogy maga a rendezvény is aranyos korba lép hamarosan, hiszen ez a mostani már a huszonkettedik alkalom volt, amikor közösen ünnepelnek a jubiláló párok.

A ceremónia után batyusbálban mulattak az évfordulósok családtagjaik, barátaik, ismerőseik, meghívott vendégeik körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!