Női kézilabda

2014.10.02. 17:30

Nagyon meg kell dolgozni a győzelemért

Mátéfi Eszter segítője, Horváth Tibor edző nagyon jó minőségűnek tartja a nyári felkészülést. Az igazolásokkal együtt tehát felkészülten várta a csapat a bajnoki nyitányt.

Jankó Árpád

- Azért volt egy kis gond - veszi át a szót Horváth Tibor. Bulath Anita, Vig Vivien az A, a B-válogatottban pedig Azari Fruzsina, Vincze Melinda gyakorolt, és bizony kisebb sérülések is adódtak. Ez különösen Anitánál jelentett problémát. Majd jött a rajtmérkőzés a Siófok ellen, amely a vereségünk ellenére színvonalasnak mondható. Ez a rossz rajt egy kissé meg is fogta a csapatot, de szerencsére nagy szívvel, küzdéssel legyőztük a Mosonmagyaróvár gárdáját, ami egyáltalán nem volt könnyű. Viszont könnyed játékkal nyertünk itthon a Debrecen ellen, s bizony nagyot botlottunk Fehérváron. Ezután szerencsére egy kiadós beszélgetést követően kitisztultak a fejek, és egy nagyszerű találkozón, szép játékkal vertük meg a Vác csapatát. Működött a nyitott védekezésünk, agresszívek voltunk, már-már vissza kellett fogni a játékosokat, annyira felpörögtek. De bennük volt a bizonyítási vágy, az akarás. Ez a kézilabda mutatta meg a Kohász igazi tudását, arcát. A közönségünknek is nagy örömet szereztünk.

- Ráadásul belépett a csapatba Triscsuk Krisztina, aki azonnal bizonyította, hogy rendkívül profi, nagyszerű kézilabdázó.

- Ő nagy ajándék nekünk. Gera Szimonetta, Mekler-Rádl Tímea súlyos sérülése után sajnos le kell mondanunk Sánta Dóra játékáról is. Három veszteség már nagyon sok egy csapatnál. Krisztina egy edzést követően átvette a játékunkat, és szép pillanat volt, amikor az első Kohász-góljánál felpattant az egész kispad, és tapsolt. Ő több poszton is bevethető. felkészült, bizonyítani akaró kézilabdázó.

- Ezek után nézzük az első bajnoki szakasz tanulságait!

- Tudtuk, és így is alakul: az idei bajnokság kemény lesz. Több meglepő eredményre, keresztbe verésekre számíthatunk. A Debrecen verte az Érdet, a Siófok ikszelt a Fradival, és a Békéscsabát is csak a hajrában tudta legyőzni a Vác. Lesznek még olyan eredmények, amelyekre felkapjuk majd a fejünket. Éppen a stabil, hullámvölgy nélküli folytatás érdekében még fegyelmezettebben, pontosabban kell kézilabdázni. Jó úton járunk: Fehérváron huszonegy, a Vác ellen csak tíz technikai hibát vétettünk. Leegyszerűsítve mondhatom: azt kell játszani, amit begyakoroltunk, és amit jó színvonalon csinálunk.

- Akkor ez utóbbi mondat lehet a szombati, itthoni, Békéscsaba elleni mérkőzés taktikai utasítása...

- Nagyon oda kell figyelni a csabaiakra. Három-négy rutinos játékosuk, Nyikolajenko, Glusica, Szabó Valéria évek óta együtt játszanak s a jónak mondható kezdősorukkal próbálnak végig játszani. Sári Barbara is Csabára igazolt. Egy percig ne gondoljuk, hogy könnyedén le lehet győzni a békéscsabaiakat. De csakis a győzelmünk lehet az elfogadható eredmény a számunkra. Egymást kisegítve, nagyon keményen védekezve, alig hibázva, a ziccereket értékesítve és természetesen nagyot küzdve kell kézilabdáznunk szombaton 18 órától. Szeretnénk már a kezdés utáni percekben azonnal nyomást gyakorolni, elvenni a csabai együttes kedvét a játéktól. Egy pillanatra se érezzék, hogy ezen a találkozón lehet keresnivalójuk. Itthon játszunk, tehát élvezni fogjuk a hazai szurkolótábor aktív támogatását, s ha így lesz, akkor az remek hangulatot eredményez, és szárnyakat ad a játékosainknak. Egyértelműen a két pont megszerzését tűztük ki célként, nem szeretnénk csalódni. Megdolgozunk a győzelemért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!