Női kézilabda

2015.09.24. 16:53

Ez volt a Kohász igazi arca?

Dunaújváros - Érdekes és nagyon üdvözítő tény: mintha évről évre öröklődne a régiektől az a Kohász-akarat, az a csapatszellem, ami a dunaújvárosiaknak mindig jellemzője volt.

Jankó Árpád

És ez a mentalitás már azokra is érvényes, akik csak néhány hónapja tagjai a csapatnak. Merthogy lassan már el kell hinni, hogy a Dunaújváros Sportcsarnokban, ebben a csapatban csakis olyanok lépnek pályára, akik megmérgeződnek a közös munka sikerétől, és ami szintén nagyon fontos: a klub iránti hűséggel, alázattal élnek köztünk. Ezt a magatartást, egyáltalán a küzdelmet, a játék örömét, az elhivatottságot lehetett érezni a magyar bajnok elleni szerdai találkozón. Remek játékban elismerést érdemlő teljesítményt nyújtottak a hölgyek.

De most, engedelmükkel más momentum foglalkoztat. Előre bocsátom, nem ment el a józan eszem, amikor leírom a következő régi dilemmámat. Vajon amikor egy csapat öt-hat góllal vezet, jelentős fölényben játszik, miért nem kérik ki akkor az időt az edzők? (Mivelhogy ez mindig szorult helyzetben történik meg, többször eredmény nélkül.) Azután mondaná a mester: Minden rendben, pihenjetek, mosolyogjatok a közönségre, igyatok a kulacsból... Egyet nem csinálhattok: az eredményjelzőre nem nézhettek. Tessék tudomásul venni, nem vezetünk, hanem 0-0-ról folytatjuk a játékot. Vajon egy ilyen edzői magatartás mit eredményezne? Még egyszer hajlandó vagyok exkuzálni, mentegetni magamat, ha a felvetésemmel túl messze mentem volna a szakmában.

Mindez azért foglalkoztat, mert szinte végig vezetett a Kohász női kézilabdacsapata szerdán este az FTC ellen. S talán az 50. perctől, 27-22-nél a hajrá utolsó tíz percében adódtak azok a hibák, amelyeket egy BL-ben induló magyar bajnok könyörtelenül kihasznál. Meg is tette. Ennek ellenére az az igazság, hogy a döntetlennek is nagyon örülhetett a Ferencváros.

Nem véletlen, hogy a dunaújvárosi szurkolótábor a találkozó végén felállva köszönte meg a fantasztikus akarást.

György László, a Kohász edzője teljes joggal elégedett a 29-29-es döntetlen eredménnyel.

- Várható volt, hogy menet közben feljavul majd a Fradi játéka. Így hullámzó volt a két csapat teljesítménye. Hol mi, hol a Fradi játszott pontosabban, védtek felváltva jól a kapusok. Ezt a döntetlent úgy kell értékelni, hogy bár vezettünk több góllal is időnként, de a végén a magyar bajnoktól elvettünk egy pontot, és ez nagyszerű eredmény. Mi pedig bátran kijelenthetjük, hogy nyertünk egy pontot. Bosszankodásra, elkeseredésre egyáltalán nincs okunk. Nagyon jó mérkőzést játszottunk.

Azari Fruzsina gyorsan, nagyszerűen kézilabdázott a szélen. Nagyon fontos négy találatot ért el
Fotó: Ady Géza

Azari Fruzsina is fantasztikusan nagyot harcolt a szélen, és pazar gólokat dobott. Az 50. percben az ő két találatával hízott meg a Kohász előnye, és lett 27-22. Négy gólja önmagáért beszél.

- Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Amióta itt vagyok, én nem láttam még így küzdeni, harcolni a társaságot. Egymást lelkesítettük fel a közönség nagyszerű buzdítása közben. De a Fradi ellen nem kell különösebben motiváció. Óriási élmény volt ez a mérkőzés. Ezekért érdemes hétközben annyit dolgozni, edzeni. Remélem, ez a mostani lesz az igazi arcunk, és vasárnap a váci csapat ellen ezt láthatja itthon majd a közönségünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!