Női kézilabda

2014.04.13. 17:45

Remény: telt ház fogja buzdítani a Kohász játékosait

Az első osztályú női kézilabda-bajnokság végén a rájátszásoknál tart a sorozat. A Dunaújvárosi Kohász az első elődöntős mérkőzést lejátszotta.

Jankó Árpád

Bár Vincze Melinda is kisebb sérüléssel bajlódott, de a Fradinak dobott hét gól szép teljesítmény  (Fotó: Ady Géza)

Nincs mit szépíteni a dolgon. Csütörtökön nagyon kikapott a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata a Népligetben. A 38-19, azaz a tizenkilenc gólos vereség még a Fradi-érzelmű szurkolóknál is elképzelhetetlennek számított. Az elődöntő első találkozóján elszenvedett vereségre a megkérdezett Kohász-játékosok sem tudtak elfogadható magyarázatot adni. Márcsak azért sem, mert a mostani bajnokságban mutatott nagyszerű eredmények nem ezt vetítették előre. Ám most már aludtunk néhányat a méretes kudarc után, és azért keresni kell a tanulságokat. Annál is inkább, mivel holnap a Dunaújváros Sportcsarnokban ismét megmérkőzik a két csapat egymással. Hát akkor, nézzük csak! 1. Ismét kiderült, hogy Ferling Bernadett kiemelkedő teljesítménye nélkül félkarú óriás a Kohász. Kapott is olyan pofonokat az FTC játékosaitól (szemsérülés, könyöksérülés), amelyen a két bíróhölgy elegánsan szemet hunyt. (De ez utóbbi felejthető, csak marginális kérdés.) 2. A két csapat játékoskerete közt ég és föld a különbség. Főképp, ha a cserepadon ülők tudását hasonlítjuk össze. 3. A több hetes szünet a Fradinak kedvezett, mivel a korai, gyors kiesése a nemzetközi porondról, azt eredményezte, hogy ismét fel kell építenie Elek Gábor edzőnek a csapatát. A Kohász pedig teljesen kiesett a ritmusból a szünet miatt. 4. Képtelen volt a Kohász a második félidőben ellenállni egy remek napot kifogó Ferencvárossal szemben. Mátéfi Eszter, a Kohász szakvezetője a nagy vereség okait már szakszerűbben, és részletesebben is tudta taglalni.ű

- Valóban a csapat vezére nem tudta a szokott nagyszerű játékát produkálni. Ennek fő oka, hogy egy hétig nem edzett talpsérülése miatt. De tény: nem voltunk képesek felpörögni, s az is igaz, nekünk nem tett jót a bajnoki szünet. Ami pedig a két keretet illeti: A Fradi két válogatott sorral rendelkezik. Szucsánszki helyett bejött Pena, Tomori helyett Steinbach, Szikora kapust Abramovics váltotta, Szarka Vértennek adta át a helyét. Nálunk pedig a cserepadon a fiatalok ültek. Ezek tények. Mint ahogy az is, hogy a második félidőben estünk szét védekezésben, támadásban. Sajnálom a lelkes szurkolóinkat, akik végig biztattak bennünket. De nem szabad ezt a Kohászt elitélni egy mérkőzés miatt. Huszonkét mérkőzésen erőn felül teljesítettek játékosaim. Nagyon remélem, kedden a másik arcát mutatja majd a csapatom.

Tárgyilagos, józan edzői vélemény. Valóban a csütörtököt elfelejtve arra kell emlékeznünk, hogy mennyi örömet szereztek nekünk a Kohász játékosai ebben a bajnokságban. Gondolta volna valaki, hogy alapszakasz harmadikként éremért játszhat a dunaújvárosi együttes? A csapat most nagy pofont kapott, de ezért senki sem pártol el ettől a szeretni való társaságtól. Segíteni kell nekik holnap 18 órától a hazai találkozón. Egészen biztos: Bulath Anita és társai kedden reggel vért isznak , és este kevésbé fognak Szucsánszkiék mosolyogni a dunaújvárosi parkettán. Minden meccs más, és a Kohász arca sem a csütörtöki sápadtságra fog hasonlítani. Ferlingék hatalmas csatára fogják késztetni a Ferencváros elit gárdáját.

Ahogy azt Mátéfi Eszter oly sokszor elmondta: Menjünk becsülettel, küzdjünk, hogy felemelhessük a fejünket!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!