Női kézilabda

2015.02.06. 18:20

Elrepült a női kézilabdacsapat Rosztovba, az EHF kupameccsre

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata a legutóbbi győzelmével visszavette a tabellán a harmadik helyet éppen az Érd csapatától, amely előtt most két ponttal vezet.

Jankó Árpád

Vincze Melinda (19) az egyik azon kevesek közül, akinek már van nemzetközi rutinja  (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Néhányat aludtunk már a szerdai Dunaújvárosi Kohász - Érd női bajnoki mérkőzés után, és nem túlzás, ha kijelentjük: ez a győzelem valóban a szív diadala volt, és hosszú ideig emlékezetes marad. Az eredmény és előtte a játék alakulása alapján nem véletlen, hogy az érdi játékosok mély letargiában, hitetlenkedve igyekeztek megemészteni a történteket a mérkőzés után, szomorúan ücsörögve a parkettán.

Mátéfi Eszter szakemberként így látta a nagy küzdelmet.

- Érezhetően a szerdai egygólos győzelmünk, amelyet jelentős hátrány, hat gól ledolgozásával értünk el hatalmas gátakat szabadított fel a játékosokban. Folyamatosan nagy az elvárás a csapat felé, hiszen ebben a bajnokságban is a legjobb négy közé akarunk jutni, tehát nem szabad komolyabban hibázni a sorozatban. Az előző két mérkőzés, a váci és a békéscsabai találkozó nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, és ezek után szerdán egy nagyon jó csapat ellen, amelyik igencsak felkészült belőlünk, megszereztük a két bajnoki pontot. Rettenetesen kemény küzdelemben, amikor komoly hátrány után minden gólért alaposan meg kellett küzdenünk, kiegyenlítettünk, felálltunk, és legyőztük az ellenfelünket. Ezt óriási küzdéssel sikerült megvalósítani. Egy percig nem adtuk fel, mert volt hitünk, ahogy a remek szurkolóinknak is, mert ők pedig bíztak bennünk. Ezzel nagyon fontos lépést tettünk előre a legjobb négy közé. Az ilyen nagyszerű felfogás és az ilyen akaratos, lelkes játék, no és a kiváló teljesítmény adhat a továbbiakra is önbizalmat, elszántságot az EHF Kupára és a bajnokság hajrájára.

Így nyilatkozott, és tekintett vissza Mátéfi Eszter szakvezető. De természetesen a vasárnapi nemzetközi kupamérkőzésről is esett szó.

- A Rosztov Don játékáról, két mérkőzéséről sikerült beszereznünk videofelvételt. Az első vélemény: ez az orosz csapat tele van válogatottakkal. Egy nemzetközi gárda orosz, szerb, ukrán, montenegrói válogatott játékossal. Tehát a rosztovi csapat, ahogy a múltja is bizonyítja, nagyon sok nemzetközi rutinnal rendelkezik, nem úgy ahogy mi. A sorsolásnál nem volt szerencsénk, mert a legerősebb együttest kaptuk. Mi csak most kapcsolódtunk be hosszú idő után a nemzetközi vérkeringést jelentő kupasorozatba. Persze nem kell azt gondolni, hogy feltartott kézzel lépünk be a rosztovi csarnokba. Becsülettel küzdünk, s megpróbáljuk a legjobb teljesítményünket nyújtani. Azt kell játszani, amit különösen jól csinálunk, s amihez értünk. Ez a saját kézilabdánk. Szerencsére már mindenki meggyógyult, és így lesz lehetőségem a cserékre.

A Dunaújvárosi Kohász ma reggel elindult. Moszkvában egy másik repülőre szállnak, s úgy érkeznek meg Rosztovba. Ez több mint kétezer kilométeres utazást jelent. Vasárnap délelőtt átmozgató edzésen vesznek részt, esetleg még videóznak. Délután pedig helyi idő szerint 17 órakor kezdődik a mérkőzés. A csapat hétfőn 13 óra körül száll le a Liszt Ferenc repülőtéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!