Programok

2017.08.25. 18:57

Ligetzáró, évadnyitó estére vár a Bartók!

A nyári ligeti rendezvények utolsó, egyben a kőszínházi évad első rendezvényeire kerül sor vasárnap este.

Szabó Szabolcs

Nyárbúcsúztató és évadköszöntő kulturális családi kavalkádra várja a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza az érdeklődőket. A Petőfi ligeti teraszon és a színház nagytermében tizenhat órától a Liget fái alatt Játékos tudomány - furfangos csodavilág címmel kreatív és tudást gyarapító szórakoztató játékok várják a családokat.

A szabadtéri színpadon tizenhét órától a Holló együttes lép fel, a vásári komédiákat idéző műsorral. Este fél héttől a színházteremben folytatódik a rendezvény: itt vetítik Bernáth Imre nagysikerű, Mozikalandok című filmjét, amelyben legendás sztárok, világhírű énekesek, ikonikus filmalakok tűnnek fel. A szabadtéri színpadon húsz órától a Quartett Escualo és Várhelyi Éva argentin tangó estje köszönti a szeptemberben kezdődő kőszínházi évadot.

A zenekart 2002-ben négy fiatal művész alapította, tagjai a budapesti színházi és komolyzenei élet kiemelkedő muzsikusai. A klasszikus zenén nevelkedett előadók e műfaj mellett otthonosak a jazz, a klezmer és a latin zenei stílusok világában is. Műsorukon elsősorban az argentin Astor Piazzola tangói szerepelnek, saját és sajátos hangszerelésükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!