Rácalmás

2014.12.08. 14:45

Báloztak a cserkészek

Rácalmás - Jótékonysági bált szervezett a Szent Miklós Cserkészcsapat és a most alakuló Rácalmási Katolikus Kör Egyesület a gyerekek javára.

Az adventi időszak jó cselekedetekre ösztönző hatása sok embert indított arra, hogy segítse a kis közösség munkáját. A névadó Miklós püspök, a gyerekek védőszentje, maga is jótékonysága okán vált példaképpé világszerte. A cserkészbálok sajátossága, hogy ezeken a gyerekek is szívesen látott vendégek, ahol az egész család jól érezheti magát.

A bál idei keretmeséje a CS-faktor fantázianévre hallgató tehetségkutató vetélkedő volt. Tizenhat produkcióban, közel harminc fiatal lépett fel, komoly feladat elé állítva a vájt fülű zsűrit. Sztárvendégként szerepeltek a Dunavecsei Gyöngyvirág Néptáncegyüttes Kunsági legényes (Wünsch László koreográfiája) és Filinger Artemisz zongorán, saját szerzeményével. A műsor elnyerte a hetven fő körüli vendégsereg tetszését. A remek előadások jutalmaként sok finomság, ajándék, és torta került elő a Mikulás puttonyából.

Köszönet járt az Ifjúsági Értékőr Mozgalomban és a különböző önkéntes munkákon részt vett cserkészek munkájáért, a Betlehemes és a Passió előadásokon való részvételért. A cserkészek által szervezett, illetve közreműködésükkel zajló táborokban kilencszáz napot töltöttek el a fiatalok ebben az évben. A gyerekeket az emberi értékekre, a természet szeretetére, a közösségi életre nevelik. Ezeket a tevékenységeket ismerik el támogatásukkal a szülők, a helyi civilek és vállalkozók, akik az önkormányzat támogatása mellett biztosítják a csapat működéséhez szükséges anyagi feltételeket. Isten áldja meg őket segítségükért!

Blau Sándor

 

Címkék#Rácalmás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!