Rácalmás

2014.03.24. 19:30

Élmények és jótékonyság Rácalmáson

Rácalmás - Kőbán Rita élménybeszámolója tette még gazdagabbá a vízisportosok egyébként is színes, jótékonysági rendezvényét.

Körmendi Erzsébet

 

A Rácalmási Sportegyesület Vízi- és Szabadidősport Szakosztálya szombaton rendezte meg jótékonysági rendezvényét. A cél ugyanaz volt, mint a korábbi években: az adományokkal csökkenteni a rácalmási kajakos és kenus gyermekek tábori költségeit.

Bölcskei Ferenc szakosztályvezető elmondta lapunknak, hogy negyven-ötven gyermek sportol, és tizenöt-húsz felnőtt sárkányhajózik a szakosztály égisze alatt, a felnőttek jobbára szabadidős tevékenységként tekintenek erre a sportos kedvtelésre. A gyerekek viszont komoly eredményekkel büszkélkedhettek már tavaly is, és remélik, idén is folytatódik a sikerszéria. A fiatalok közül négyen a válogatott korosztályos táborba készülnek, nemrég pedig Tiszakécskén voltak a csapat tagjai úszó és futó erőnléti táborban. De otthon sem tétlenkednek az időjárás is kedvez vízre szállnak, eveznek, amikor csak tehetik.

Erre buzdította őket a szombati rendezvényen Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok, aki egyórás részletes élménybeszámolót tartott a sportpályafutásáról.

Kőbán Rita  kétszeres olimpiai bajnok sportélményei lenyűgözték a kajakos és kenus gyerekeket, és a rendezvényen résztvevő felnőtteket



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!