Rácalmás

2013.07.03. 22:00

Örökbe fogadták az ágyásokat

A rácalmási városvédők olyan sok virágágyást alakítottak ki az utóbbi években, hogy már nem győzik gondozni azokat. Örökbe fogadási akciót hirdettek.

Körmendi Erzsébet

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület az elmúlt években az önkormányzattal egyeztetve egyre több virágágyat alakított ki és gondozott településünkön. A virágágyak folyamatos karbantartása (ültetés, kapálás, permetezés) azonban egyre nagyobb feladatot jelentett tagjainknak.

Kupsza Jánosné, Oskolás Ferencné, Szvoboda Ferencné, Szvoboda Ferenc segített virágot ültetni (Fotó: Amatőr felvétel)

Felhívásukra szerencsére sokan jelentkeztek, magánszemélyek, baráti társaságok, klubok, iskolai osztályok fogadtak örökbe területet, valamint tizennyolc virágágyás is gazdára talált. A városvédők nyugdíjasain kívül a város nyugdíjasklubja külön is örökbefogadó. Rajtuk kívül a foltvarrók, az óvoda, a kúria dolgozói, az iskola 2. a, 4. b és 6. b osztálya, a Vajk íjászai, a Nordic Walking Klub, a cserkészek csapata, Fehér Tünde, Molnár József, dr. Nagy Viktor és barátai, valamint Schmidt Mónika, Schmidt Lajosné és Gyöngyösi László is vállalta, hogy gondozza Rácalmás közterületeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!