Rácalmás

2014.03.03. 19:20

Folytatódnak a beruházások Rácalmáson

Rácalmás - A felek kedd délután írják alá az óvoda középső részének felújítására, valamint öt utca aszfaltozására, vízelvezetésére vonatkozó kivitelezői szerződéseket.

Körmendi Erzsébet

Pálinkás Tiborné büszkén mutatja az óvoda már elkészült bölcsődei szárnyát

Az önkormányzat saját forrásból közel négyszáz millió forintot költ fejlesztésre az elkövetkezendő hónapokban. Egyik ilyen látványos és jelentés munka az óvodában kezdődik meg, ahol nemrég készült el az intézmény új, bölcsődei szárnya. Az igényfelmérés már elkezdődött a kisgyermekes szülők körében, ám a bölcsőde majd csak az ősszel nyitja meg kapuit. Addig az óvodásoknak biztosít helyet az újabb modernizálás időszaka alatt. Hamarosan elkezdődik ugyanis a középső épületszárny, a régi kúria felújítása, teljes átalakítása a hozzá tartozó udvarral együtt.

- Erre a munkára mintegy kétszázmillió forintot költ az önkormányzat - tudtuk meg Schrick István polgármestertől.

A kivitelezési munkákra négy cég adott be árajánlatot, közülük a legkedvezőbbet választotta ki a képviselőtestület. A cég képviselője, valamint a polgármester ma délután két órakor írja alá a szerződést. Ugyanebben az időpontban egy másik cég is részt vesz az ünnepélyes szerződéskötésen, amelyet szintén négy pályázó közül választott ki a testület mégpedig útépítésre, valamint azzal együtt a csapadékvízelvezetés megoldására. Az önkormányzat megbízásából 166,5 millió forintból megújul a Venyimi út a második mellék utcájáig, a Vasvirág utcáig. Útépítési munkálatoknak örülhetnek még a Kinizsi, a Babits és a Helyes Imre, valamint a Nap utcában lakók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!