Rácalmás

2015.12.20. 19:59

Rácalmási ünnepvárók - Zenével, tánccal, sok-sok finom falattal várták a karácsonyozókat

Rácalmás - Idén is barátságos és jó hangulatú volt a város közösségi karácsonya. Érezni, szinte tapintani lehetett a szeretetet. Remek fellépők, finom ételek és italok várták az ellátogató városlakókat és érdeklődőket.

Munkácsi Réka

Annak ellenére, hogy arany hétvége volt, kicsit hideg, és már mindenki lázasan készülődik a karácsonyra nagyon sokan tartották fontosnak, hogy kilátogassanak a Rácalmásiak Karácsonyára. A rendezvényen ünnepire hangolt előadók műsorai váltották egymást a fűtött sátor színpadán.

A délután két órakor kezdődött ünnepséget a rácalmási Barina Táncegyüttes nyitotta meg. A néptánc után a Rácalmási Manóvár Óvoda süni csoportos apró gyermekei következtek zenés, verses fellépéssel. A szépen szóló óvodás műsort követően pedig a Jankovich Miklós Általános Iskola diákjai énekeltek karácsonyi dalokat, angol és magyar nyelven, gitárkísérettel, majd a Rácalmási Napsugár Asszonykórus tagjai is csatlakoztak a produkcióhoz, akik önállóan és a gyerekekkel együtt is énekeltek dalokat. A délutáni fénypont akkor jött el, amikor a gyerekek és az asszonykórus tagjai mellé felvonultak a színpadra az iskola dolgozói, pedagógusai, illetve az óvoda pedagógusai is és elénekelték a szeretet ünnepén című dalt együtt. Ezután Szemere János katolikus plébános mondott adventi köszöntőt, hangsúlyozta: a szeretet adhat célt az életünknek, viszont a szeretet olykor küzdelmekkel jár - nem csak karácsonykor kell szeretni, hanem az év minden napján.

A köszöntőt követően Schrick István polgármester lépett a színpadra, egy fiatalember, a rácalmási Paulusz Ádám kíséretében, akiről már sokan hallhattunk. Ő volt az egyik talpraesett bánkis diák, aki társaival együtt szeptemberben a Lorántffy tornapályáján segített megmenteni osztálytársuk életét. Mivel ez egy nagyon tiszteletre méltó és szép tett volt, Rácalmás város képviselő-testülete, úgy döntött, ezen a különleges, szeretetteljes napon adják át Ádámnak az Életmentő kitüntető oklevelet és egy ahhoz járó borítékot. A nézőközönség hatalmas elismerő tapssal gratulált a fiatalembernek.

Mindezek után a besnyői Szironta Csengettyűegyüttes hangszerelt be a színpadra és angyali hangon szóló csengőikkel varázsolták el az egybegyűlteket. A csengettyű koncert alatt a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület halászlevet, forralt bort és forró teát, sült kolbászt és hurkát osztott, míg a Rácalmási Sirály Horgászegyesület sült keszeget a Rácalmási Sportegyesület pedig virslit porciózott. A Rácalmási Sakk Klubbal lehetett sakkozni, illetve egy teremmel arrébb agyagozni, üdvözlőkártyát készíteni színes papírból és festeni - így kicsik és nagyok is megtalálhatták a saját szórakozásukat. Egy kicsike kis kirakodó vásár várta azokat, akik még nem szereztek be minden ajándékot szentestére.

Délután Orosz Csaba harmonikaművész szórakoztatta a közönséget, majd Kovács Enikő református lelkész ünnepi áldása után a Rácalmási Betlehemest adták elő a kúria kivilágított díszudvarán. A látványos ráadást a Hestia Tűzzsonglőrök produkciója jelentette.

Az egész napos szórakoztatásra, jó hangulatra és jó kedvre a koronát az esti Budapest Bár koncert rakta fel. Teljesen megtelt a sátor, a hihetetlenül jó hangzású együttes dalaira szinte képtelenség volt nem táncolni, ezt bizonyította, hogy mindenki a padlón dübörögve, énekelve ropta a táncot a hangulatos fények alatt. Fergeteges volt a hangulat a karácsonyi partin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!