Rácalmás

2014.11.24. 14:55

Szép porták, udvarok

Rácalmás - A Városvédő és Szépítő Egyesület vezetői ünnepség keretében hirdették ki a Virágos Rácalmásért verseny eredményeit.

Körmendi Erzsébet

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület húszéves tevékenysége alatt mindig igyekezett és tudott is újat mutatni. Ez a törekvés jellemezte az utcák és közterek gondozását a virágosítást, fásítást is. A hagyományos és jól bevált módszereket meg kell tartani, de alkalmazkodni kell a változó elvárásokhoz és az igényesebb kihívásokhoz is. Ezért az elnökség úgy döntött, hogy ismét bevezeti az évek óta hiányolt Szép Porta kerámia tábla elnyeréséért indított versenyt, kapcsolódva a Virágos Rácalmásért akcióhoz, ám ennek keretében az az utcafrontot és az udvart együttesen értékelik.

A Virágos Rácalmásért versenyt pedig jelentkezéses lapra helyezték. A bíráló bizottság tagjai három alkalommal, májusban, júliusban, illetve szeptemberben helyszíni bejárás keretében értékelik a versenymunkákat.

Nagyné Halupka Lívia, aki a PLT szép kertek versenyében Fejér megye harmadik helyezettje volt a nyáron, most a városvédők versenyében Szép Porta kerámia táblát érdemelt ki a virágbirodalmával
Fotó: Archív

- Kipróbáltuk idén a jelentkezési rendszert, és kedvező volt a fogadtatás. Így célirányosan tudtuk az érintett portákat felkeresni, senki nem maradhatott ki a bejárásokból, és mindenkinek személyre szóló értékeléssel szolgálhattunk - mondta Bodnár Sándor egyesületi elnök.

A versny első helyezettjei a következők: Oros Pál, Paulik János, Perusza László, Varga László, Horváth Mihályné, Kürtös Györgyi, Schmidt Lajosné, Bor Imréné, Omodi Józsefné, Puskás Ferencné, Nyeste Ferenc, Majerné Perusza Andrea, Bodnár Edina.

Az egyesület legnagyobb elismerését, a Szép Porta kerámiatáblát a következők tehetik ki a kapujukra, vagy a házuk falára: Oros Pál, Paulik János, Kürtös Györgyi, Nyeste Ferenc, Majerné Perusza Andrea, Bodnár Edina, Tóth Istvánné, Németh Miklós, Baglyas János, Nagy Imréné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!