Rácalmás

2013.07.01. 14:49

Tehetséges sakkozók

Hegedűs Luca és bátyja, Hegedűs Dominik a sakktábla mesterei: országos szinten is alig akad legyőzőjük a korcsoportjukban.

Körmendi Erzsébet

Luca a nyolcévesek között vett részt a Balatonlellén június 20. és 29. között megrendezett Korcsoportos Magyar Bajnokságon, és ezüst éremmel tért haza. Az országos megmérettetésen tizenegy kislány között játszott körmérkőzésen szerezte meg a második helyezést.

Hegedűs Dominik és Hegedűs Luca (Fotó: amatőr felvétel)

Testvére, Dominik hatvankét sakkozó közül jutott be a Korcsoportos Magyar Bajnokságon résztvett legjobb tízbe, és a tízéves fiúk között az ötödik helyen végzett.

– Attól függ, hogy Luca a világbajnokságra vagy az Európabajnokságra megy, hogy a győztes mit választ. A vb-nek Dubai, az EB-nek Montenegró ad otthont, de támogatókat kell keresnünk. Nem tudjuk a lányommal hogyan jutunk ki e rangos versenyre, mert a sakk szövetség a költségeknek csak a felét állja – mondja a gyerekek édesanyja, Hegedűs Noémi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!