Receptek
2017.04.11. 11:35
Húsvéti kalács csokisan, diósan
Tegyünk egy kis extrát a húsvéti kalácsba, mondjuk diót.
Kosztelnik Lászlóné
Nagykanizsa
40 dkg liszt
20 dkg margarin
1,8 dl tej
2,5 dkg élesztő
10 dkg cukor
2 tojás
1 tojássárga a kenéshez
10 dkg étcsoki
10 dkg dió
Az élesztőt langyos tejben elkeverjük. A lisztet, a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, a tojást és az élesztős tejet, összegyúrjuk, dagasztjuk, kelni hagyjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, egyenletesen rászórjuk az apróra tört csokoládét, a diót, és feltekerjük. Margarinnal kikent formába helyezzük, letakarva 30 percig kelesztjük. A tojássárgáját elkeverjük 3 evőkanál vízzel, megkenjük vele a kalácsot, megszórjuk cukorral, és sütjük.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre