Receptek
2017.04.11. 10:27
Húsvétra ajánljuk: almás is és krémes is
Az alma mindig, minden ünnepre jó választás.
Kosztelnik Lászlóné
Nagykanizsa
Almás krémes
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 kg alma
A krémhez:
4 csomag vaníliapuding
1 liter víz
6 evőkanál cukor
6 tojásfehérje
A tetejére:
5 dl habtejszín
A tojásokból, cukorból, lisztből és sütőporból piskótát sütünk úgy, hogy a tepsi aljára almaszeleteket teszünk. Előmelegített sütőben megsütjük, majd felfordítjuk, hogy az almás része kerüljön felülre. A pudingot a vízzel, és a cukorral sűrűre főzzük, a tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük. A tészta tetejére kenjük, erre jön a felvert habtejszín.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre