2017.04.11. 10:54
Vidámság az ünnepi asztalon: sütinyalóka
Ennél a sütinél csak a fantázia szabhat határt.
Várnagy Böde Valéria
Székesfehérvár
kész piskóta tortalap 4 tojásból, kicsit tovább sütve, mint a piskótát
2 evőkanál narancslekvár
1 bionarancs héja lereszelve
1 tábla tejcsoki
A díszítéshez:
kókuszreszelék
színes szórócukor
18 fapácika (kb. 25–30 cm hosszúak)
20 x 20 cm-es hungarocell lap
A tortalapot kézzel morzsoljuk el (minél kisebbre sikerül, annál könnyebben tudunk dolgozni tovább). Adjuk hozzá a lekvárt, a likőrt és a lereszelt narancshéjat. Készítsünk 18 gombócot a tésztából, és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre. A tejcsokit forró gőz fölött, állandó kevergetés közben olvasszuk fel. 1–1 hurkapálcika egyik végét mártsuk bele a csokiba, majd szúrjuk egy gombócba. Ezt követően a gombócot mártsuk bele az olvadt csokiba, majd tetszés szerint csíkozzuk vagy forgassuk meg dekorcukorban. Rögtön szúrhatjuk is a hungarocellbe, és tegyük vissza a hűtőbe legalább 30 percre.