Rendőrségi

2012.08.09. 15:50

Trabant ablakát törték be, motort loptak az éj leple alatt

Dunaújváros, Ercsi - Kétszer riasztották a rendőröket csütörtökre virradóra éber polgárok - két lopás tetteseit sikerült elfogni.

Munkácsi Imre

Éjjel, két óra előtt érkezett az első  bejelentés a dunaújvárosi kapitányságra a Római körútról. Az éber lakók arra lettek figyelmesek, hogy a 16-17-es számú tömbház mögötti erdős, bozótos domboldalon  tizenéves fiatalok - nem éppen diszkréten - motorkerékpárt szerelnek.
A riasztott rendőrjárőr az Aranyvölgyi úton találkozott is három 16-17 év körüli fiúval, akik egy Simson segédmotoros kerékpárt toltak. A számonkérésre bevallották, hogy  a járgányt nem sokkal korábban egy Váci Mihály utcai lépcsőház elől lovasították meg.  A rendőrök adatfelvételre és a további részletek tisztázására előállították őket.

Az ercsi rendőrőrsre valamivel fél három előtt érkezett a bejelentés a Bercsényi utcából, ahol a lakók gyanús, éles zajra ébredtek. A zajforrás pedig egy ház előtt parkoltatott Trabant első ablaka volt, amit betörtek. Az autóból ugyan nem tudtak elvinni semmit, de  mintegy tízezer forintos rongálási kárt okoztak. A riasztott rendőrök nem sokkal később, s néhány utcával arrébb igazoltatták egy Skoda sofőrjét és három utasát. A huszonéves ercsi férfiak között a bejelentő felismerte a Trabantot feltörők egyikét, így a rendőrök átvizsgálták a személyautót. Munkájuk nem volt hiábavaló: a csomagtartóból és a hátsó ülés alól bűncselekményekből származó tárgyak kerültek elő. A négy férfit előállították, ellenük folyik a nyomozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!