Rendőrségi

2014.09.15. 21:17

Az ülést és az övet figyelték

Budapest, Fejér – A TISPOL (European Traffic Police Network) Operational Group éves ellenőrzési terve alapján szeptember 9. és 11. között országos akciót tartott a rendőrség.

Munkatársunktól

Az akció a passzív biztonsági eszközök meglétének és használatának ellenőrzésére irányult. A három nap alatt 3317 esetben a biztonsági övet, míg 43 alkalommal a gyermekbiztonsági rendszert nem használták az ellenőrzöttek, további 5 esetben pedig a bukósisak használatának elmulasztása miatt intézkedtek a rendőrök. A háromnapos ellenőrzés során 23 személyt bűncselekmény elkövetése miatt, 5 személyt az ellenük érvényben lévő körözés miatt állítottak elő a járőrök.

Fejérben 174 biztonsági öv használata nélküli közlekedő járművezetőt fogtak lakott területen belül, nyolcat azon kívül, egyet autópályán. Az utas kilenc esetben nem volt bekötve – ők mindannyian lakott területen kívül felejtették el e biztonsági eszközt használni. A gyermek-biztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt két esetben intézkedtek – tájékoztatott Kiss Z. Edward, a megyei kapitányság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!