Rendőrségi

2015.01.20. 13:43

Óvodás gyermekek a rendőrőrsön

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2015. január 20-án 10 órától az Enyingi Rendőrőrs épületébe várták a rendőri hivatás iránt érdeklődő fiatalokat.

A Rendőrség állományának utánpótlása érdekében szervezett toborzó rendezvényt Angyal Gábor rendőr alezredes, az Enyingi Rendőrőrs parancsnoka nyitotta meg és egyben köszöntötte a megjelenteket.

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőri szakma iránt érdeklődő diákok csoportjai látogattak a helyszínre, akik testközelből láthatták az egyenruhásokat, akiktől a hivatással és felvételi eljárással kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphattak. Egy látványos kutyás bemutatót követően megismerhették a szolgálati gépjárműveket, valamint az alkalmazott kényszerítő eszközöket. Lövedékálló mellényt próbálhattak magukra és a fiatalok nagy örömükre fegyvereket is tarthattak kezükben. Az érdeklődők megtekinthették az őrs előállító helyiségét, majd akinek kedve volt, pszichológiai teszteket is kitölthetett.

Óvodás gyermekeket is körbevezettek a rendőrőrsön, akiknek a legnagyobb élményt talán a szolgálati autók szirénáinak kipróbálása nyújtotta.

A színes programoknak köszönhetően kicsik és nagyok valósabb képet kaphattak a rendőri hivatásról, megtudhatták miért érdemes rendőrnek lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!