SÉTA

2015.04.21. 11:39

Újabb év, szép sikerek - A gálára is bejutottak a Rudas iskola tanulói

A térség legtehetségesebb diákjai csillanthatják meg önmagukat, mutathatják be produkcióikat a Fejér Megyei Diáknapok. Idén is hatalmas buli volt a rendezvény.

Iskolánk, a Dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjai nagy lelkesedéssel készültek a közelmúltban megrendezett, jelentős múlttal büszkélkedő rendezvényre, a Fejér Megyei Diáknapokra, amelynek idén megyeszékhelyünk: Székesfehérvár adott otthont. A rendezvényre – a szervezők elmondása alapján – rekordszámmal jelentkeztek középiskolák, és a tanulók tizenegy különböző kategóriában, szakmai zsűrik előtt mutathatták meg tehetségüket.

A három napig tartó rendezvénysorozaton a Rudas Közgazdasági Szakközépiskolából több diák is szerencsét próbált. Mint a diáknapok egyik résztvevője bátran mondhatom: nagyon jól éreztük magunkat a tehetséges diáktársak forgatagában. A hangulathoz az is hozzájárult, hogy a várakozó vagy már fellélegezett versenyzők különböző programokon is részt vehettek, mint például az élőcsocsó, Xbox-sarok, sőt: azt is kipróbálhatták egy szimulációs játékon, hogy hogyan állnák meg a helyüket egy sofőr személyében.

Kiválóan éreztük magunkat! Igaz ez még akkor is, ha a diáknapok zárónapján rendezett gálán nem mi érdemeltük ki Dunaújváros Nagydíját – azt a Széchenyi István Gimnáziumra osztotta a szakmai zsűri –, hiszen ettől függetlenül igen szép eredményekkel, helyezésekkel térhettünk haza.

Nyikos Dóra és Nagy Laura bronz, iskolánk kórusa, a Rudas Hangjai pedig ezüst minősítéssel gazdagodhatott a könnyűzenei kategóriában.

Novák Renátó kalotaszegi legényes produkciójával szintén második helyezést szerzett a – röviden – flórklór kategóriában.

Iskolánkból a legtöbb diák a showtime kategóriában csillogtatta meg tehetségét: Virág Vivien zumba koreográfiájával, a Spartan Cheerladers akrobatikus elemeket bemutató produkciójával, míg a No Control Dance Group (röviden NCGD) tagjai a Steppin‹ up című előadásukkal a bronz érmet kaparintották meg.

Balogh Nicolas (No Control Dance Group) – Clean squad (Fotó: Rudas)

Az NCGD-ben is jeleskedő Balogh Nicolas egyéniben és duóban is megmutatta tehetségét: Álom című előadásával ezüst, páros produkciójával – amiben Tóháti Rebeka személyesítette meg a páros másik tagját – arany minősítésben részesült. Sőt, az NCDG Clean squad című táncprodukciója még egy első helyezést hozott a csapatnak, akik e remekművükkel kijutottak az utolsó napon megrendezett záró rendezvényre, a gálára is  Gratulálunk Rudas!

Vámosi Nikolett 10/D
Rudas szakközépiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!