Sport

2015.09.29. 18:29

A Hikari ismét bizonyított - Az eredményeket a helyükön szeretnék kezelni, ez kell a magasabb szinthez

Dunaújváros – Szeptember 19-én Táplánszentkereszten rendezték meg a VIII. Atarashii kupa elnevezésű versenyt. Ott voltak a Hikari sportolói is.

Agárdy Csaba

A nyári szünet után, ez volt az első őszi megmérettetése a dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo versenyzőinek. 21 egyesület delegálta mintegy 140 karatékáját. A kisebb korcsoportokat utánpótlás és haladó kategóriára bontották szét – övfokozati minősítéseik szerint –, illetve ugyan itt, a kumite számokban is kétféle kategóriában lehetett nevezni. Továbbá a kadet korú versenyzők a junioroknál, míg a junior korú versenyzők a felnőtteknél is indulhattak, hogy az életkorok átlépése után könnyebben erősödjenek bele a kategóriájukba. A hikarisokat, a szülők utaztatták a 200 km-re lévő helyszínre, és ha már ott voltak, szépen biztatták is a csapatot. A két küzdőtéren délelőtt 10 órától este 19 óráig folytak a küzdelmek. A klub 3 versenybírót delegált, Németh Kitti, Juhász János és Schneider László személyében. Nem volt okunk szégyenkezni és bíztató jeleket lehetett látni a legfiatalabb korosztálynál is. Külön öröm, hogy sok versenyző egy-másfél éves versenyzés után első sikereit könyvelhette el. Azonban a legkellemesebb esemény a nagyoknál érte a hikarit, ahol az ötödik korcsoportos – kadet- junior korúaknál minden fiú kumite számban és az ötödik korcsoportnál kata számban is elhozták az első helyeket. A felnőtteknél pedig Kovács Bence döntőt játszhatott. Az előbb említett versenyzők, név szerint Szlávik Bence, Kovács Máté, Vajai Viktor és Kovács Bence részére ez jó felkészülési állomás volt, mivel október elsején a Magyar JKA Karate Szövetség válogatottjával Lengyelországba, Bielsko-Bialába utazik, ahol a „WSKA karate vb-n" vesznek részt. Ezen az eseményen, ahova a hikaris Schneider László versenybíróként lesz delegálva.

Schenider László: – Természetesen az eredményeket a helyükön kell kezelni és a tanulságokat le kell vonni, hogy még magasabb szinten folyhasson a munka.

Eredmények:

II. utánpótlás korcsoport fiú kata: 2. Szatmári Gergő Károly, 4. Kállai Gábor. II. utánpótlás krcs. fiú kumite: 3. Szatmári Gergő Károly, 3. Kállai Gábor. II. haladó krcs. fiú kata: 2. Burkovics Levente, 4. Kuti Botond. II. haladó krcs. fiú kihon kumite: 1. Kindle Csaba, 2. Czibrán Milán. II. haladó krcs. fiú kumite: 1. Czibrán Milán, 2. Burkovics Levente, 3. Kuti Botond. III. utánpótlás krcs. lány kata: 1. Szatmári Eszter, 2. Szilaski Szonja. III. utánpótlás krcs. lány kumite: 1. Szatmári Eszter, 2. Szilaski Szonja.

III. haladó krcs. fiú kata: 4. Miskovitz Máté. III. haladó fiú kumite: 3. Miskovitz Máté. III. haladó krcs. lány kata: 2. Hajdu Luca. III. haladó krcs. lány kumite: 3. Hajdu Luca. IV. utánpótlás krcs. lány kata: 1. Molnár Kamilla.

IV. utánpótlás krcs. lány kumite: 2. Molnár Kamilla.

V. krcs. fiú kata: 1. Szlávik Bence, 3. Kovács Máté, 4. Leitgieb Levente. V. krcs. fiú kumite: 1. Kovács Máté, 2. Szlávik Bence, 3. Horváth Zoltán. Kadet krcs. fiú kata: 3. Vajai Viktor. Kadet krcs. fiú kumite: 1. Vajai Viktor. Junior fiú kata: 4. Kovács Bence. Junior fiú kumite: 1. Kovács Bence, 2. Vajai Viktor. Felnőtt férfi kumite: 2. Kovács Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!