Sport

2013.01.21. 19:19

A DAB nyugodt lehet

Akárhogy nézzük, a jégkorong Mol Liga alapszakasza elérkezett a hajrájához. A Dab.Doclernek például már csak kilenc meccse van hátra. Ezt a kilenc mérkőzést pedig úgy várhatják, hogy matematikailag is tagjai a négycsapatos rájátszásnak.

Agárdy Csaba

A tabellát ugyanis a Dab.Docler harminckilenc mérkőzés után kilencvenöt ponttal vezeti. Ez a pontszám elég ahhoz, hogy ha a dunaújvárosiak a hátralévő mérkőzéseiken pontot se szereznének, akkor sem végezhetnének a harmadik helynél hátrébb, vagyis a négyes rájátszásban ők már ott lesznek. Viszont a még kiadó három helyért négy csapat, a Miskolci Jegesmedvék, az Érsekújvár, a HSC Csíkszereda és a Corona Brassó nagy csatában van. Bár a Brassó elszállni látszik, mivel a vasárnapi fordulóban számukra kedvezőtlen eredmények születtek. Nem elég, hogy hazai pályán 2-1-re kikaptak az Acélbikáktól, de az Érsekújvár is nyert Csíkszeredában.

Így a Brassó most a vesztett pontokat tekintve néggyel marad le az Érsekújvártól, héttel a Csíkszeredától és tizeneggyel a Miskolctól. Ráadásul a pénteki fordulóban Érsekújvárra utaznak, és ha ott kikapnak, akkor gyakorlatilag elbúcsúzhatnak a rájátszástól. Tehát a dunaújvárosiak nyugodtak lehetnek a tabellát illetően, amiatt azonban nem, hogy a vasárnapi Brassó elleni mérkőzésükön hárman is megsérültek. Somogyi Balázs a kézfejére kapott nagy ütést – csak a bírók nem látták –, nem is tudta folytatni a játékot. A tegnapi röntgen után kiderült, hogy nincs törése, csak zúzódása, így elképzelhető, hogy vasárnap itthon a Csíkszereda ellen játszhat. Nagyobb a baj Erdélyi Péternél, akinek a combizmában van szakadás. Tőkési Lajosnak a térde sérült meg, neki tegnap le kellett szívni a vizet a térdéből. Végezetül pillantsunk a kanadai táblázatra. Az első helyen Martin Saluga (Miskolc) áll 56 ponttal, a második a csapattársa, Nagy Gergő ugyancsak 56 ponttal. A dunaújvárosi Galanisz Nikandrosz a harmadik 53 ponttal. Az első tízben a DAB-játékosok közül negyedikként Szappanos Dávid (52 pont,), hetedikként Pavuk Attila (49) szerepel még. A góllövőlistát 29 találattal Szappanos vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!