Sport

2014.10.14. 15:55

A Dunaújváros PASE NB I-es labdarúgócsapata megerősítette a vezető helyét

Dunaújváros - A Ligakupa C csoportjának negyedik fordulójában tegnap a Mezőkövesd Zsóry FC együttesét fogadta a Dunaújváros PASE NB I-es labdarúgócsapata.

Gallai Péter

Dunaújváros PASE -Mezőkövesd Zsóry FC

6-1 (4-0)

Agrospeciál Sporttelep, 300 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Georgiou, Kovács II G.).

Dunaújváros PASE: Nagy G. Sóron, Farkas (Sárközi a 46. p.), Gavric, Hangya Thiago (Lázár az 59. p.), Szalai, Jakab, Petneházi (Józsi a 46. p.) Godslove (Peric az 59.p.), Pascua (Orosz a 68. p.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szántai Búrány (Hegedűs a 46. p.), Izing (Balogh B. a 46. p.), Engel, Csató Hanzl (Menyhért a 66. p.), Tajthy, Pantovic Menougong (Baracskai a 46. p.), Máté J., Csirmaz. Vezetőedző: Tóth László.

Az első félidő elején Petneházi bal oldali szögletrúgását követően Pascua (19) fejelt a kapu fölé

A mérkőzés elején egy huszonkét méteres szabadrúgást Máté lőtt a jobb kapufa mellé, majd Petneházi bal oldali sarokrúgását követően Pascua fejelt fölé. Az első negyedóra végén Thiago jobb oldali beadását Godslove az ötösről perdítette a kapuba (1-0). A hazaiak vezető találata után Máté közeli lövését Nagy Gergely bravúrral ütötte ki, az ismétlésbe belevetődtek a védők. A huszonegyedik percben egy érthetelen kezezést követően megítélt huszonnégy méteres szabadrúgást Petneházi tekert a kapufa mellett a hálóba (2-0). Hat perccel később újabb gólt szerzett a hazai együttes. Jakab jobb oldali beadása Godslove elé került, akivel szemben a tizenhatoson belül szabálytalankodtak a vendég védők. A jogosan megítélt büntetőt Thiago magabiztosan értékesítette (3-0). A félidő hajrájában Szalai lövése a mezőkövesdi védőkről Pascua elé pattan, aki a hálóba lőtt, de lesállás miatt érvénytelenítette a találatott a játékvezető. Hat perccel az első játékrész lefújása előtt ismét Thiago került a vendégek védelme mögé, és jobb oldali középreadását követően Godslove közelrő megszerezte második találatát (4-0).

A szünet után bátrabban támadott a Mezőkövesd, de az első nagy lehetőség a dunaújvárosiak előtt adódott. Jakab jobb oldali középreadását követően Godslove közelről a jobb oldali kapufa mellé fejelt. Az ötvenedik percben szépítettek a vendégek. Egy balról érkező beadást Máté belsővel helyezett a léc alá (4-1). A folytatásban mindkét csapat sok hibával játszott, így többnyire a mezőnyben pattogott a labda. A mérkőzés végén azonban ismét az újvárosiak domináltak. A nyolcvanharmadik percben a védők mögé beinduló Jakab kapott egy kitűnő mélységi átadást, és a kiinduló mezőkövesdi kapus, Szántai fölött a hálóba emelt (5-1). Ezzel még nemvolt vége a vendégek vesszőfutásának, hiszen egy perccel az összecsapás lefújása előtt a csereként beállt Peric volt eredményes (6-1).

A találkozó összképe alapján teljesen megérdemelt a dunaújvárosiak győzelme, még ilyen arányban is. Az első félidőben egyértelműen osztálykülönbség volt a két csapat között. A fordulás után már nem volt ennyire egyértelmű a teljesítmény, de a hajrában szerzett újabb két hazai gól jó hangulatott teremtett a szurkolók körében.

A C jelű csoport másik mérkőzését is tegnap játszották. A másodosztály sereghajtója, a Balmazújváros otthonában 1-0-ás félidőt követően 3-0-ra diadalmaskodott az MTK együttese. A fővárosiaknál Hajdú Ádám kétszer talált a hálóba, míg Kanta József egyszer volt eredményes. A kvartett állás a negyedik fordulót követően: 1. Dunaújváros PASE 10 pont, 2. MTK 9 pont, 3. Mezőkövesd Zsóry FC 3 pont, 4. Balmazújváros 1 pont.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!