Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok! A 20 évvel ezelőtti Dunaferr-FTC hokidöntőre emlékeztek

2016. március 04., 20:36 szerző: Szabó Szabolcs fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros – Telt ház előtt védte meg 1996-os bajnoki címet a Dunaferr legendás hokicsapata. Örömkönnyek a köbön. Vannak sebek, amelyek a szükségesnél tovább gyógyulnak.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ez jutott eszünkbe, amikor Kangyal Balázs ismételt jégre lépését foglalta dalba az újvárosi közönség a hokigála felvezetésénél. Az örökrangadó alaphangulatáról mindent elmond, hogy telt ház fogadta a húsz éve döntős párost. A csarnokba egyszerre volt jelen egy vérbeli magyar bajnoki döntő alapizzása és a húsz éve elért siker minden íze. Sokaknak könny szökött a szemükbe. A sporttársi haveri alap mellett azért a régi csibészek nem lettek puszipajtások.

A derbi nyitó harmadának első szakaszában a Bikák domináltak. Elsőként egy bravúros korongszerzés és összjáték után Erdősi terelte Szuper Levente hálójába korongot, majd pár perccel később Merényi passzából Borsos Tika cselekedett helyesen – a válogatott hálóőr őszinte bánatára. Az újvárosi publikum rutinos része ekkor már tudta, a Hudák -féle Fradit még ekkor sem szabad leírni. Így is lett. A sokadik próbálkozás után Pindák küldte a pakkot Berényi hálójába.

A második harmad szinte leképezte az elsőt. A talán mindenkori legjobb Kohász támadott, mutatós akciókkal szórakoztatta egyre lelkesebb közönségét, majd egy pazar összjáték után a végig ötletesen játszó Merényi lépett ki, akit „tanult módon” végül Svasznek Bence akasztott. A rávezetés előtt a tömeg főként Ancsin Jánost éltette. Talán ez zavarta meg Merényit, kísérletét szép mozdulattal fogta Szuper. A harmad záró szakaszában ismét a 1996-os bajnoki címvédő szorongatott, gól nélkül.

A záró játékrészre így 2-1-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok. A záró szakaszban sem változott a forgatókönyv. A csapatok némileg fáradtak, ám a mérkőzés továbbra is szorosan alakult. Szuper szigorúan fogadta a folyamatos újvárosi rohamokat és mindennek meg is lett az eredménye. A döntő utolsó két percében a Fradi hálóőre már a padon csücsült, a Zöld Sasok pedig becsülettel rohamoztak.

Egy akciónál Berényi Norbi legszebb éveit idéző vetődéssel blokkolta a zöld támadó löketét. A túloldalon is akadt helyzet bőven. De vagy egy fradista ütő, vagy egy kapuvas mentette meg a zöldeket.

Az eredmény már nem változott, így az 1996-ban magyar bajnoki címet nyert Dunaferr húsz év után is megvédte címet – így joggal skandálhatta a publikum: izzik a csarnok, itt a magyar bajnok. Esetünkben mindörökké!

Szabó Szabolcs

2016. március 04., 20:36 szerző: Szabó Szabolcs fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...