Sport

2016.09.05. 19:10

A jövő bajnokai nálunk jártak

Dunaújváros - A Magyar Úszó Szövetség Jövő Bajnokai programja szombaton Dunaújvárosba látogatott.

Agárdy Csaba

A programmal kapcsolatos legfontosabb információk. A 2016 évi Jövő Bajnokai programban a 2003, 2004, 2005-ben születettek vesznek részt. Régiónként tíz 2003-as, tíz 2004-es és tíz 2005-ös születésű kap helyet a programban, öt fiú és öt lány korosztályonként, azaz harminc sportoló.

Dunaújváros, a Dunaferr SE egyike a nyolc régióközpontnak, ahol minden hónapban felmérik a fiatalokat a felkészültségi állapotukról. Minden hónapban van egy kiemelt központ, szombaton ez Dunaújváros, közelebbről a Fabó Éva Sportuszoda volt. A kiemelt központnak jelentősége, hogy az itt végzett felmérést kiemelten kezelik - nem véletlenül kiemelt - ezért megjelent az eseményen Hargitay András szövetségi kapitány, Petrov Iván utánpótlás kapitány és Sass Katalin szakfelügyelő is.

Hargitay András szövetségi kapitány szavaira a jövő bajnokai nagyon odafigyeltek. Jól tették Fotó: Zsedrovits Enikő

De ott volt Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke, és Izsák Máté, a dunaújvárosi sportbizottság vezetője is. A megnyitón Hargitay András magához szólította a jövő bajnokait, sok érdekeset mesélt a pályafutásáról, és elmondta a gyerekeknek, nagyon bízik abban, kitartók lesznek, és a kitartásuk eredményeként, nagyon sokszor állnak majd a dobogó tetején. Bene Vera, a Dunaferr SE szakosztályvezetője, aki a szombat délelőtti felmérőn, a gyerekeknek anyjuk helyett anyjuk volt, elmondta lapunknak, hogy a szeptemberi felmérő nagyon meghatározó.

- A szezon csak most kezdődik, hiszen nyári szünet után vannak a gyerekek. Saját úszásnemükben, és kétszáz méter vegyesen mértük le a gyerekeket. Ezt a korosztályt a 2019-es junior vébére szeretnénk felkészíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!