Sport

2014.08.18. 15:15

A kenusok érmei - Vass András győzött, Hajdu Jonatán kétszer második

Dunaújváros - Szolnokon rendezték meg a hétvégén a kajak-kenu felnőtt országos bajnokságot. A Dunaferr SE két kenusa, Hajdu Jonatán és Vass András ismét kitett magáért.

Agárdy Csaba

Az országos bajnokságon negyvenhét egyesület kilencszázhuszonöt versenyzője indult. A pénteki első napon a kenu párosoknál egy ezüst- és egy bronzérem jutott a dunaújvárosiaknak. C-2 100 méteren Vass András első lett, míg Hajdu Jonatán a második. Mindkettő győri társsal érte el az eredményét.

C 2: 1. Varga Dávid, Vass András 3:40.320 2. Khaut Kristóf, Hajdu Jonatán 3:40.690 3. Kiss, Korisánszky Dávid (Csepel) 3:44.370.

Hajdu még egy ezüstöt szerzett, a győri Nagy Péter mögött C-1 200 méteren lett második.

A nyitónap a Dunaferr egykori kajakossá volt a nők mezőnyében: Szabó Gabriella egyesben, Csipes Tamarával párosban és honvédos klubtársaival négyesben is diadalmaskodni tudott 1000 méteren.

Szabó Gabriella másnap sem adta alább, és az ötszáz méteres távokon is három első helyet szerzett. A befejező nap sem sikerült neki rosszul, ekkor háromszor a dobogó harmadok fokára állhatott. Szabó 2006 és 2008 között volt a Dunaferr SE versenyzője ezalatt egy olimpiai ezüstérmet egy világbajnoki bronzérmet és két Európa-bajnoki aranyat szerzett.

A bajnokságnak volt egy különdíja is. A Séra Kupát a Dombi Rudolf, Boros Gergely duó kapta, mivel ők nyerték meg a férfi kajakpárosok 200 méteres döntőjét. Séra Miklós az MTK és a válogatott kajakedzője volt, amellett a jégkorongban is több válogatott játékost nevelt. Érdekesség, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség is nevezett el Séra Miklósról egy díjat, amit legjobb utánpótlás-edző kap meg minden évben.

 

 



Címkék#kenu#kajak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!