Sport

2013.10.30. 14:45

Magyar Kupa: a legjobb 16 között a DPASE

Dunaújváros - A paksiak legyőzésével a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé került a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Dunaújváros PASE - MVM-Paks 2-0 (1-0)

Dunaújváros Stadion, 600 néző. Vezette: Kiss Norbert (Kepe, Kulman).

Dunaújváros PASE: Milinte Villám, Burucz, Farkas, Csehi Szalai (Kocsis Gábor a 79. p.), Lázár Thiago, Böőr (Pap a 46. p.), Godslove Sóron (Perovic az 52. p.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.

MVM-Paks: Csernyánszki Fiola, Nyári, Horváth G., Báló Bori, Windecker, Kecskés (Heffler T. a 9. p.), Hullám (Kiss T. a 71. p.) Simon (Délczeg az 58. p.), Nagy O. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Az első néhány percben csak kóstolgatták egymást a csapatok. A tizedik percben a jobb szélen felfutó Villám kapott remek indítás, középre ívelését Böőr a tizenegyespontról fejelte a kapu jobb alsó sarkába (1-0). A gól után élénkebb lett a paksiak támadójátéka, ami elsősorban a második vonalból beinduló játékosok megjátszásáról szólt. Az újvárosi védleme, azonban gyorsan reagált erre a problémára. Az első negyedóra végén Sóron jó cselek után lőtt mellé a tizenhatosról. A harmincegyedik percben Sóron kapott egy remek mélységi indítás, ám a labda átvételénél kissé kisodródott. Ennek ellenére középre játszott, de nagy gólhelyzetben Böőr elől szögletre tisztáztak a vendég védők. A szünetig hátralévő időben igazi gólhelyzetet már nem sikerült kialakítani egyik kapu előtt sem.

A második játékrészre a kisebb sérüléssel bajlódó Böőr helyett Papp lépett pályára, így Szalai egy sorral előrébb került. Az ötvenegyedik percben éppen a csereként beállt Papp került gólhelyzetbe, de a jobb összekötőből leadott lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Egy perccel később Godslove tizenhatosról leadott lövése is elkerült a kaput. Az ötvenkilencedik percben a csereként beálló Délczeg az első labdaérintéséből majdnem gólt szerzett, de a kilenc méterről leadott lövése a bal kapufa mellé szállt. A hatvannyolcadik percben növelte előnyét a dunaújvárosi együttes. Egy sarokrúgás után kifejelt labdát Lázár huszonöt méterről kapásból lőtte kapura, ami a tömegben megpattant, a jókor eszmélő Burucz azonban fordulásból a hálóba lőtt (2-0). Négy perccel később a szelet kihasználva Villám a félpályáról lőtt kapura, de a labda centikkel a kapufa felett hagyta el a játékteret. Nem sokkal később Szalai tört előre, de egy rossz mozdulatot követően a térdéhez kapott, és az első diagnózis szerint súlyos sérülést szenvedett. A hajrában Godslove a félpályáról egyedül vezethette kapura a labdát, de óriási helyzetben elhibázta a gólszerzési lehetőséget.

A kupasiker után szombaton idegenben bajnoki mérkőzésen lép pályára a dunaújvárosi együttes. Kozármislenyben az összecsapás 13.30 órakor kezdődik



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!