Sport

2013.09.29. 20:07

A női vízilabdázók nagy fölénnyel nyerték meg a hazai tornát

Négy csapat részvételével rendezett tornát a hétvégén a DFVE női vízilabda egyesülete, amelyen végül a hazai alakulat diadalmaskodott.

Gallai Péter

A Dunaújvárosi FőiskolaMM csapatán kívül a Szeged, a BVSC és az Eger vett részt a tornán. Utóbbi alakulat betegségek és sérülés miatt nem a teljes kerettel érkezett a Fabó Éva Sportuszodába, a két kapus, a válogatott Gangl és Katona hiányában a serdülő fiúcsapat hálóőre, Huszti Ádám utazott el a lányokkal, a mezőnyben pedig Ráski és Pócsi nem szerepelhetett az előző szezon aranyérmesénél. A tornán az első meccset szombaton a BVSC ellen játszotta a hazai csapat.

DF-MM – BVSC 14 –7(6-3, 2-2, 4-0, 2-2)

DF-MM: Kasó, Bárdos (kapusok) – Szilágyi 1, Menczinger 3, Gurisatti 2, Miskolczi1, Sinka, Garda, Ziegler 1, Csabai 3, Horváth, Andresz, Polák 3. Vezetőedző: Mihók Attila. A nyitónap utolsó találkozóján az Eger következett, Kelemen Attila foghíjas alakulatának esélye sem volt.

DF-MM– Eger 13 –5(6-1, 1-2, 3-1, 3-1)

DF-MM: Kasó, Bárdos (kapusok) – Szilágyi 3, Menczinger 1, Gurisatti 1, Miskolczi 1, Sinka, Garda, Ziegler, Csabai 1, Horváth 2, Andresz, Polák 4. – A meccs után jött a jól megérdemelt kondi edzés, és a gyors ebéd után várhattuk a következő erőpróbát. Az Eger ellen ugyan megint voltak kisebb hullámvölgyek a játékunkban, de végén mi örülhettünk a diadalnak – értékelte az első nap eseményeit Menczinger Kata csapatkapitány.

A nap további eredményei: Eger – Szeged 14 – 11, Szeged – BVSC 10- 12.

A torna vasárnap délelőtt az Eger és a BVSC-Zugló összecsapásával folytatódott, amelyet végül a vasutasok egy góllal megnyertek, pedig a félidőben még 8-4-re a bajnokcsapat vezetett. A befejező találkozón úgy játszhattak a főiskolások, hogy tudták, övék az elsőség. Ennek ellenére nem sok sanszot adtak Mihók Attila tanítványai a szegedieknek. Az erődemonstráció lehet nem volt véletlen, hiszen október 5-én a Tisza-parti gárda lesz az első bajnoki ellenfél.

DF-MM – Szeged 14 –5 (3-2, 5-1, 3-0, 3-2)

DF-MM: Kasó, Bárdos (kapusok) – Szilágyi, Menczinger 3, Gurisatti 2, Miskolczi 1, Sinka, Garda, Ziegler 1, Csabai 2, Horváth 2, Andresz, Polák Zs. 3. A felkészülési torna végeredménye: 1. Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület 9 pont, 2. BVSC-Zugló 6 pont, 3. ZF-Eger 3 pont, 4. Szeged 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!