Sport

2014.04.15. 17:50

Rekordszámú úszó nevezett az Arany Üst versenyre

Szerdán reggel ismét négy nemzet tehetséges fiatal úszói népesítik be az uszodát, hogy az immár harmincötödször elrajtoló Arany Üstön összemérjék tudásukat.

Gallai Péter

Európa egyik legrégebbi utánpótlás seregszemléjének megnyitója ma háromnegyed kilenckor lesz a Fabó Éva Sportuszodában, majd kilenckor elrajtolnak az előfutamok. Bene Vera a Dunaferr-DVSI szakosztályvezetője örömmel mondta, hogy a versenyre rekordszámú nevezés érkezett:

– Még felsorolni sem akármi: ötven klub, négyszázötven úszó, 2230 rajt a péntekig tartó viadalon. A magyar indulókon kívül a német Hannover, a szerbiai Zrenjanin és Zombor, valamint Szlovákiából a Kassa és a Trnava képviselői érkeznek Dunaújvárosba. Mivel ilyen sok nevezésünk van, ezért az eredetileg négykor startoló döntőket öt órára tettük át, mert az előfutamok annyira elhúzódnak. Az pedig szintén nagy boldogság, hogy miután három éve kényszerűségből Budapesten rendeztük meg az Arany Üstöt, vissza tudtuk hozni a bölcsőbe és mint a jelentkezők száma mutatja, egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ami a hazai színeket illeti, Szöllősi Martin pedig egyedüliként bekerült a magyar válogatottba, ahol négyszáz és ezerötszáz méter gyorson szerepel majd. Rajta kívül a Dunaferr-DVSI valamennyi olyan úszója elindul, aki belefér a korosztályi megkötésekbe

Az Arany Üstre készülő dunaújvárosi fiatalok egy csoportja: Gugyella Dávid (balra), Győrik Alex, Pukánszky Bálint, Dort Balázs, Léhi Ádám, Szántó Botond, Mankovics Attila, Weiter Dávid, Selmeci Levente, Puskás Krisztián, Böde Laura, Falusi Adrián, Barocsai Petra, Klauz Szabina, Somogyi Jázmin, Fekete Dóra, Puskás Zsolt, Bányai Mátyás, Somogyi Dorottya (Fotó: amatőr felvétel)

S, hogy mit lehet tőlük várni? Bene Vera azt mondta, elsősorban Dort Bence, Varga Marcell, Szöllősi Martin Barocsai Petra, Kállai Bendegúz, Böde Laura és Selmeci Levente lehet esélyes a döntőre, de természetesen nincs kizárva a többiektől sem egy-egy kiugró szereplés. A három nap során, mint szinte minden esztendőben, tiszteletét teszi Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya, és Dunaújvárosba várják az ötletgazda Perjámosi házaspárt is.

 

A nagyok a Budapest Bajnokságon

Nem csak az Arany Üst ad elfoglaltságot a Dunaferr-DVSI úszóinak, hanem a Budapest Bajnokság, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg. Az eseményen a klubot Balog Gábor, Takács Krisztián, Simon Dávid, Kiss Attila, valamint Farkas Éva vesz részt. Számukra ez szintén cikluszáró verseny lesz, és elsősorban a két felnőtt válogatott esetében – azaz Balog és Takács – számíthatunk dobogós helyezésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!