Sport

2013.07.01. 12:46

Átvették a díjukat a férfi röplabdázók

Budapesten a Magyar Olimpiai Bizottság székházában pénteken adták át "A hónap műhelye" díjat a májusi teljesítmények alapján.

Agárdy Csaba

Arról már korábban hírt adtunk, hogy a Dunaferr SE röplabda-szakosztálya lett ezúttal a győztes. A díjat a MOB, a Dechatlon, a közönség és az Utánpótlássport.hu weboldal szavazatai alapján ítélték oda.

Soha ilyen szoros verseny nem volt még „A hónap műhelye” díj történetében. A Dunaferr SE férfi röplabda-szakosztálya – májusi teljesítménye alapján – egyetlen helyezési számmal nyert, míg a második-harmadik-negyedik helyen holtverseny alakult ki. A dunaújvárosiak az elismerés mellé elnyerték a félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt.

A díjátadón a Dunaferr SE röplabdázóinak egy csoportja balról jobbra: Gebhardt Áron, Kholman Norbert, Gebhardt Norbert, Blázsovits Péter és az edző Tomanóczy Tibor (Fotó: www.mob.hu)

A rendkívül nehéz anyagi körülmények között tengődő dunaújvárosi szakosztály utánpótláscsapatai remekeltek májusban: az országos serdülő bajnokságban az első, az Országos Ifjúsági Kupában a második, míg az országos juniorbajnokságban szintén első lett a Dunaferr SE együttese. A műhelyből korosztályos válogatottak sokasága kerül ki. A dunaújvárosiak évek óta meghatározó szereplői az utánpótlás-bajnokságoknak, illetve kupáknak.

Az idén ötödik alkalommal kiírt díjra ismét több száz jelölés érkezett a sportszervezetektől, a szakemberektől és a sportkedvelőktől. A közönségszavazás és a kuratóriumi döntés nyomán megszületett végeredmény alapján kijelenthető, hogy minden korábbinál nagyobb csatában dőlt el a végső sorrend: a Dunaferr röplabdásai mindössze egy helyezési számmal előzték meg a Barcza sakkozóit, a BKV Előre tekéseit és a KSI vízipólósait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!