Sport

2014.10.17. 20:10

Az agilisan játszó Nikházi Márk találata döntött

Dunaújváros - Az OTP Bank Liga tizenegyedik fordulójában hazai környezetben megszerezte első győzelmét a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Dunaújvárosd PASE - Szombathelyi Haladás

1-0 (1-0)

Dunaújváros Stadion, 2500 néző. Vezette: Solymosi Péter (Kispál, Horváth R.).

Dunaújváros PASE: Nagy G. Villám, Farkas, Sárközi Csehi Lázár, Petneházi (Thiago a 72. p.) Bőőr (Jakab a 79. p.), Nikházi (Józsi a 89. p.), Zsótér Orosz. Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Szombathelyi Haladás: Rózsa Schimmer, Fehér, Devecseri, Katona Gaál (Kopunek a 26. p.), Jagodics (Efremov a 76. p.), Nagy (Gyurján B. a 15. p.), Iszlai, Radó Rocchi. Vezetőedző: Artner Tamás.


Hazai mezőnyfölény jellemezte a találkozó első perceit. Zsótér lövését, védte Rózsa, majd Böőr bal oldali beadása után Nikházi körülményeskedett. A félidő közepén Petneházi tizennyolc méteres szabadrúgása a felső léc fölött hagyta el a játékteret. A huszonnyolcadik percben megszületett az újvárosiak vezető találata. Petneházi szabadrúgását követően Nikházi lőtt a hálóba (1-0). A szünetig hátralévő időben egyik kapu előtt sem adódott igazi gólszerzési lehetőség.

A második játékrész elején veszélyes szombathelyi támadás futott a jobb oldalon. Schimmer beadását követően Kopunek fejelt mellé. A hatvanharmadik percben Orosz passza után Nikházi lőtt fölé, majd Zsótér tizennégy méteres lövése kerülte el a jobb alsó sarkot. Negyedórával a befejezés előtt Farkas a tizenhatos sarkánál szabálytalanul szerelte Gyurjánt. Radó szabadrúgását Nagy Gergely ki-ütötte a jobb alsó sarok elől. A nyolcvannyolcadik percben egy labdaszerzést követően Jakab lőhetett a tizenhatosról, de Rózsa hárított. A hosszabbításban az újvárosiak ügyesen tartották a labdát.

Dobos Barna: - Az volt a célunk, hogy akaratunkat rá-erőltessük ellenfelünkre, ami a mérkőzés nagy részében sikerült, de nem tudtuk a helyzeteinket jó százalékban kihasználni, ám így is teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

Artner Tamás: - A dunaújvárosiak végig ránk erőltették az akaratukat. Gyorsabb játékosokat vonultattak fel a középpályán. Mi nem jelentettünk igazi veszélyt az ellenfél kapujára. Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a hazai együttes.


Kapcsolódó cikk:

Gyenge futballal kapott ki a Haladás

Megvan az első hazai győzelem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!