Sport

2013.03.01. 16:43

Az elvárható szintet hozták a hikarisok

Budapesten az Eco-Log Kupán vett részt a dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo karateegyesület a múlt hétvégén. Ezen a viadalon csak az V. korcsoporttól kezdődően voltak versenyszámok.

Agárdy Csaba

Minden korosztály indulói feljebb is nevezhettek egy-egy korosztállyal. Ennek az volt a célja, hogy ebben az évben korban majd feljebb lépő versenyzők megismerkedjenek leendő ellenfeleikkel, és a válogatott vezetése is képet kapjon a sportolók képességeiről.

A Hikari versenyzői (balról, jobbra): Vajai Viktor, Kovács Bence, Deák Dorina, Ficsor Bella és Szűcs József (Fotó: amatőr felvétel)

- Öt versenyzővel vettünk részt.  Általánosságban elmondható, nagyjából a jelenleg elvárható szintet hozták karatékáink. Voltak pozitívumok és a javításra váró feladatokból is képet kaptunk. Az alkalmazott támadó technikákat kell majd sokkal erőteljesebben és hatásosabban végrehajtani a jövőben. Nem sportszerű kifogásokat keresni, de Deák Dorina sajnos részben talán a bíráskodási hibák miatt maradt le a dobogóról. Egyesületünkből Németh Kitti bíróként vett részt az eseményen - tudtuk meg Schneider László edzőtől.

A Hikari eredményei. V. korcsoport, lány kata: 3. Ficsor Bella. V. krcs., lány kumite: 3. Ficsor. Kadet lány kumite: 3. Ficsor.  V. krcs., fiú kumite: 1. Vajai Viktor. Kadet fiú kumite: 3. Vajai. Junior, férfi kata: 1. Szűcs József. Junior, férfi  kumite: 3. Kovács Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!