Sport

2014.07.09. 18:20

Az NB I-es Dunaújváros előrébb jár az NB II-es Csákvárnál, le is győzte a vendéglátót

Csákvár - Felkészülési labdarúgó mérkőzésen az NB II-es Aqvital-Publo Csákvár az NB I-es Dunaújváros PASE csapatát fogadta.

Matók János

Aqvital-Publo Csákvár - Dunaújváros PASE 0-3 (0-1)

Csákvár, 100 néző, vezette: Kovács G. (Rózsa, Fehér).

Aqvital FC: Szabó (Gelei) Ambrus (Pintér), Dulló, Reydan, Hajdú (Köntös) Domokos (Imrik), Bakos (Domokos), Köntös (Domján) Mihály (Nyilasi), Nyilasi (Varga) Gajdos (Rápó). Vezetőedző: Bognár György.

Dunaújváros PASE: Milinte Villám, Farkas, Gavrics, Csehi Petneházi, Muscat Thiago, Jakab, Godslove Urbin. Sportigazgató: Dobos Barna. Csereként pályára lépett: Dániel és Nagy (kapusok), Wild, Galambos, Ato, Sóron, Szalai, Sárközi, Hajdók, Tóth, Dominich, Lázár.Hiányzó mindkét csapatban volt, a hazaiaktól Molnár, Sötét, Barcsay és Horváth, míg a vendégektől Kocsis, Böőr, és a műtét után lábadozó Burucz nem léphetett pályára. A kezdeti ismerkedés után, a 7. percben egy hazai védelmi hiba miatt szerzett vezetést a DPASE: Jakad 13 méterről a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 0-1. Mérges is volt Bognár György az U20-as válogatott Dullóra, de mérge hamar elpárolgott, hiszen csapata összekapta magát. Kiegyenlített lett a játék, felváltva forgott veszélyben a két kapu, ám az újvárosi támadásokban benne volt a gól. Amíg a hazaiak egy kapufát könyvelhettek el, a túloldalon előbb Urbin lövését blokkolta az utolsó pillanatban Hajdú, majd Godslove közeli lövését hárította Szabó. Ha sok hibával is, de lüktetett a játék, a nézők egy percig sem unatkoztak a lelátón. Az persze látszott, hogy az élvonalbeli csapat korábban kezdte el a felkészülést, míg az NB II-es hazaiak, ezzel a kerettel hétfő óta gyakorolnak együtt. A 42. percben egyenlíthetett volna a Csákvár, de Nyilasi 5 méterről alig 10 centivel a léc fölé fejelte a labdát. A 49. percben újabb hazai egyenlítési lehetőség maradt ki, de Dániel nagy bravúrral hárította a közeli lövést. Az ellentámadás végén Tóth 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, miközben Szabó egy újvárosi támadóval, Atoval ütközött, így nem tudott hárítani, 0-2, a kapust le is kellett cserélni. A 64. percben szép hazai támadás végén, Imrik remek passza után Varga egy ütemet késett, így csak belepiszkált a labdába, ami 1 méterrel elkerülte a kaput. A túloldalon Hajdú rövid fejesével Tóth lódulhatott mge, de végül a kapu mellé lőtt. Aztán a hazai Pintér tört kapura, ám lövését Nagy kapus vetődve hárította. Ami a hazaiaknak nem jött össze, az a 74. percben Sóronnak igen: 22 méterről a jobb alsó sarokba bombázott, a kissé későn vetődő Gelei benne volt a gólban, 0-3. Az eredmény később már nem változott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!