Sport

2017.02.16. 18:45

Az Újpest kevesebbet hibázott

Dunaújváros - Érthetően a fővárosi csapat képviselői nyilatkoztak elégedettebben a DUE-Maarsk - UVSE szerdai pólórangadó után.

Szabó Szabolcs

- A mérkőzés egészét tekintve nem volt reális esélyünk arra, hogy legyőzzük az Újpest csapatát, amely könyörtelenül kihasználta megingásainkat. Ugyan akadtak jobb periódusaink, amikor dominálni tudtunk, de ez sajnos kevésnek bizonyult, így a háromgólos vendégsikert sem tartom túlzónak - fogalmazott értékelésében a rangadót követő sajtótájékoztatón Mihók Attila, a DUE-Maarsk vezetőedzője, akinek felvetettük, a partról határozottan úgy tűnt, hogy lehet keresnivalója csapatának a címvédő ellen, amellyel a záró négy percet leszámítva végig tartotta a tempót. - A végeredmény tekintetében mindegy, hogy az első negyedet bukott el 4-0-ra, vagy az utolsó perceket. Ilyen szakaszok egyszerűen nem férnek bele az UVSE ellen. A végén elbizonytalanodtunk támadásban, és védekezésben is hibáztunk. E két téren tehát még bőven van fejlődni valónk - zárta értékelését Mihók.

Mihók Attila, Ziegler Diána, Csabai Dóra és Áts Bertalan a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Fotó: Zsedrovits Enikő

- A Dunaújváros ellenünk és a BVSC ellen is remekül pólózott. Egy, a közönség számára bizonyára szórakoztató, de mindkét gárda számára pokolian küzdelmes mérkőzésen sikerült begyűjtenünk a bajnoki pontokat. Gratulálok játékosaimnak, mert egy igazán jó újvárost győztünk le - felelte újságírói kérdésre a magyar bajnok trénere, Áts Bertalan.

- Sajnáljuk, hogy így alakult, nagyon készültünk erre a találkozóra, és úgy érzem, minden játékos nagyot küzdött. Mi nem tudtuk kihasználni az újpestiek hibáit, ám ők éltek a lehetőséggel, ez döntött - vélekedett a hazaiak pólósa, Ziegler Diána.

- Szinte mindig nehéz meccselni a Dunaújváros csapatával, hiszen egy nagyon motivált közösség. Örülök, hogy a találkozó végére sikerült felőrölni őket - vélekedett a lilák válogatott játékosa, Csabai Dóra. A két csapat vélhetően összefut még a rájátszás küzdelmei során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!