Sport

2014.06.24. 19:00

Füredi megbetegedések - Az újvárosi úszók között is sok a fertőzött

Egy napig szólt az ünnepről a Magyar Úszás Napja, amit szombaton rendeztek meg Balatonfüreden. Vasárnapra azonban az indulók jelentős része beteg lett, köztük a Dunaferr-DVSI fiataljai is.

Gallai Péter

Amatőrök és profik, a Jövő Bajnokai program résztvevői, egykori klasszisok, ismert emberek ugrottak vízbe a Magyar Úszás Napján megrendezett balatoni fesztiválon, amelynek keretében nyíltvízi Európa Kupa futamot, országos felnőtt és ifjúsági bajnokságot is rendeztek a hosszútávúszóknak. Az eseményre a Jövő Bajnokai programban szereplő Dunaferr-DVSI sportolók mellett a dunaújvárosi szakosztály fiataljai egy autóbusszal érkeztek, a magyar válogatottal pedig Takács Krisztián és Balog Gábor volt ott Balatonfüred, utóbbiak a hideg víz miatt csak a parton mutatták meg magukat – utólag kiderült, szerencséjükre. Ugyanis a viadal másnapján számos versenyző rosszul lett, többen kórházba is kerültek. Az okot még nem tudni, lehet, hogy calici vírusról van szó.

Virág László (b), Dort Bence, Varga Marcell és Farkas Éva a nyíltvízi ob-n is megmérette magát. Közülük az utóbbi három beteg lett a verseny másnapján, sok újvárosi társához hasonlóan (Fotó: amatőr felvétel)

– A gyerekeket a hideg víztől és a megfázástól féltettük, de ilyen téren semmi bajuk nem lett. Ellenben a csapatnak több mint a fele, húsz fiatal szintén beteg lett vasárnapra, szerencsére kórházba senki nem került, de még kedden is voltak olyanok, akik nem tudtak edzésre jönni, mert az ágyat nyomták. Minden érintettet megkeres majd az ÁNTSZ, végére szeretnének járni a történetnek. Nagyon megviselt minket az eset, nem gondoltam, hogy nem az úszásról, az élményről lesz emlékezetes ez a nap. Mintegy próbaként, az ifik öt kilométeres távján elindult Virág László, Dort Bence, Varga Marcell és Farkas Éva, akik életükben először, becsülettel teljesítették is a távot, közülük is utóbbi három versenyzőnk elkapta a betegséget – mondta lapunknak Bene Vera szakosztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!