Sport

2014.02.17. 16:40

Kohász: bravúros tavaszi kezdés

Dunaújváros - Köztudott, hogy a Dunaújvárosi Kohász fiatal női kézilabdázói több fronton is folytatják a küzdelmet.

Jankó Árpád

Ács Anna kiváló teljesítményt nyújtott, hatszor talált a kapuba (Fotó: kohászkezi.hu)

Nemcsak a felnőtt csapat, hanem a junior gárda is szép hétvégét szerzett magának és a kézilabda szerelmeseinek. A Dunaújvárosi Kohász juniorjai vasárnap fogadták a másodosztály Déli csoportjának listavezetőjét, a Tököl együttesét. A vendégek magasan kiemelkednek az NB II-es csoportból játéktudást illetően. Ráadásul életkorban is sokkal érettebbek, rutinosabbak, mint a Kohász fiataljai. Mindezek ellenére nagyszerű bravúrt produkáltak ezúttal a dunaújvárosi lányok a felnőtt bajnokság első helyezettje ellen.

Dunaújvárosi Kohász KA II - Tököl 32-26 (13-15)

Dunaújvárosi Kohász: Kaczor - Grosch 6, ÁCS 6, Boldizsár 5, ULMANN 1, Kemény 5, Tolvaj-Sebestyén 3. Csere: CSISZÁR (kapus). SZABÓ 6, Tauker, Dunai, Iglódi, Molnár. Edző: Horváth Tibor.

Már a találkozó elején tapasztalható volt, hogy nagy küzdelemre készteti majd a Tököl felnőttjeit a Kohász junior gárdája. Komoly csata folyt a parkettán. A dunaújvárosiak nyitott védekezéssel igyekeztek ellenállni a rutinos ellenfélnek, de ez a védőmunka nem állt össze teljes mértékben. Segített a kapuscsere is, viszont a félidő végén mégis a vendégek vezettek, igaz csak két góllal. Horváth Tibor edző taktikát váltott a második félidőre. Főképp a széleket használta a Kohász a Tököl védelmének megbontására, és ez bevált. Lassan-lassan érett a bravúr. Kiváló egyéni teljesítmények is elbizonytalanították a vendégek játékát. A Tököl kapkodott, elvesztette a fonalat, a dunaújvárosi fiatalok pedig taktikusan, okosan, nagyon fegyelmezetten kézilabdáztak. A támadásokat pedig remek gólokkal fejezték be a hazaiak. Ez azt eredményezte, hogy a tabellát vezető Tököl együttesét hat góllal győzte le a Dunaújvárosi Kohász junior csapata, s ezzel a győzelemmel a Tököl gárdáját az első helyről visszataszította a másodikra.

A Kohász fiataljai az NB II-es bajnokságban jelenleg a negyedik helyen állnak. Egyszóval: bravúros győzelemmel indult a tavaszi évad a juniorok számára.

A sok kiváló teljesítményt nyújtó kézilabdázók közül is kiemelkedett Ács Anna, aki remek játékkal rukkolt ki, ráadásul hat gólt is szerzett. Ő természetesen a szép sikert főképp a csapat érdemének tartotta, de azért azt elárulta, hogy maga is meglepődött azon, ahogy most nagyon kijött a lépés.

- Rendkívül bántott, hogy az MTK ellen nem ment a játék, és vasárnap a szokásosnál is jobban koncentráltam. Már a Tököl elleni bemelegítéskor úgy éreztem, formában leszek. Góljaim közül a legtöbb átlövésből született, de sikerült betalálnom a kapuba betörésből is. Nagyon örülök a csapat kiváló játékának, és annak is, hogy nekem is kijött a lépés. Bár vezetett a szünetben az ellenfél, de a második játékrészben igencsak felpörgött az egész csapat, s amikor a védekezésünk feljavult, éreztem: győzünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!