Sport

2017.08.01. 17:40

Bravúros teljesítmény a Minifoci Szuperliga tizenkét csapatos döntőjén

BUDAPEST - Szombaton a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpontban rendezték meg a Minifoci Szuperliga tizenkét csapatos nagydöntőjét, aminek tétje a pénzdíjak mellett, a Szlovéniában megrendezendő Bajnokok Ligájára való kijutás is volt.

Gróf András

Városunkat a rekordgyőztes Karmacsi Autó és a több kupát is begyűjtő Mé-Szi Frucht Kft. együttese képviselte az eseményen. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, Petrás Gábor a következőképpen értékelte a csapatok teljesítményét.

- Ez a torna különös volt, hiszen több állomáson keresztül lehetett bekerülni a fináléba, ahol a pénzdíjak mellett a Bajnokok Ligájában való szereplés volt a tét. Szabó Imre csapatának a Mé-Szi Frucht Kft. gárdájának negyeddöntőt kellett játszania, hogy kvalifikálja magát a nemzetközi porondra.

A Mé-Szi Frucht Kft. együttese a hatodik helyen zárta a finálét
Fotó: Országos Minifutball Szövetség

Sajnos a dunaújvárosi fiúknak nem sikerült nyerniük, így a hatodik helyet szerezték meg, de így is gratulálunk Dorogi Viktoréknak, hogy idáig eljutottak ebben az erős mezőnyben.A Karmacsi Autó együttese pedig az Aramis csapata ellen küzdött meg a döntőbe jutásért, de nem bírtak a BL-győztes gárdával, így a harmadik helyért kellett megküzdeniük.

Nagy Attila vezetésével meg is szerezték a bronzérmet az ECECE együttese ellen, így a szeptemberi Bajnokok Ligájában képviselhetik Dunaújvárost. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség mindkét csapat utazását segítette, a napi ellátásukhoz hideg csomaggal hozzájárult, és ahogyan tavaly, idén is a BL szereplésre való kiutazást támogatja.

Éliás Zsolt, a Karmacsi Autó csapatvezetője természetesen elégedett volt játékosainak szombati teljesítményével.

- Talán a megalakulás óta a legkomolyabb feladat várt ránk szombaton. Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy még soha nem találkoztunk olyan erős mezőnnyel, mint a mostani volt. Hemzsegtek a csapatokban a futsal és minifoci válogatottak. Ezért külön kiemelendő, hogy ebben a bivalyerős mezőnyben két dunaújvárosi csapat is ott volt.

Úgy gondolom, hogy a nagyszerűen megszervezett tornán alaposan kitettünk magunkért, és teljesen megérdemelten végeztünk ilyen előkelő helyen. Külön szeretném megköszönni Karmacsi Tamásnak a támogatását, mert segítségével egy olyan célt értünk el, ami szerintem mindenki számára egy hatalmas élményt jelent majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!