Sport

2013.08.23. 20:13

Docler Cup - Győzelem a nyitónapon

Dunaújváros – Két mérkőzéssel elkezdődött a Dab.Docler számára a jégkorong (elő)szezon a hazai Docler Hupán.

Agárdy Csaba

Remek nyitómeccsel indult a pénteken kezdődött Docler Cup 2013: a szlovák Extraliga negyedik helyezettje, az SHK 37 Piestany a német másodosztály bajnokával, a Bietigheim Steelers alakulatával találkozott. A mérkőzés első harmadában nem esett gól, aztán a fehérben játszó németek összekapták magukat, s négy góllal lepték meg szomszédainkat, akik bár a harmadik harmadot kettő egyre nyerték, összesítésben így is 5-2-re maradtak alul.


A Dab.Doclerre sem várt könnyű feladat, hiszen a lengyel bajnokság meghatározó csapatával, az utóbbi öt szezonban ötször bajnoki döntőt játszó – ebből hármat megnyerő – Comarch Cracovia Kraków csapatával találkoztak.

Az első harmad hetedik percéig kellett várni a szezon első hazai Acélbika-góljára: Galanisz mesterien cselezte be magát, passzát pedig kapásból értékesítette Szappanos. Két perccel később azonban a piros-fehér csíkos mezben játszó vendégek is bevették Sevela kapuját: egy óriási védelmi hibát Aron Chmielewski használt ki, s egyenlített.

A harmad utolsó három percében 1 perc 55 másodpercig kettős emberelőnyben játszhattak a Bikák, amit Lindgren révén ki is használtak, sőt, egy perccel később az épp kiegészülő lengyelek még egy gólt kaptak, Azari növelte tovább a az Acélbikák előnyét.

Ahol abbahagyta, ott folytatta a Dab.Docler a mérkőzést: előbb Homutov, majd Somogyi került óriási helyzetbe az első percekben, ám végül egyikük sem talált be a lengyelek kapujába. Bár helyzetük sem nagyon akadt, amikor mégis eljutottak a kapunkig a krakkóiak, akkor a remek formát mutató Sevela állt a korong útjába. A harmad vége felé aztán újabb helyzeteket alakítottak ki az Acélbikák, ám a középső játékrészben egyik kapusnak sem kellett maga mögé nyúlnia.

A harmadik harmadban már látszott a Krakkó csapatán, hogy egy órával a mérkőzés előtt szálltak le a buszról. Ők talán nagyon elfáradtak, mi pedig nagyon megnyugodtunk, így szépen, szinte eseménymentesen csordogált le az utolsó játékrész.

Ez egyben azt is jelenti, hogy győzelemmel kezdték a Docler Cup 2013 sorozatát a Dab.Docler jégkorongozói. A szombati napon a Pöstyén a Krakkóval csap össze 16.00 órától, a DAB pedig a torna valószínűleg legerősebb alakulatával, a Bietigheimmel találkozik 19.15-kor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!