Sport

2015.05.18. 16:42

Megyei atlétikai egyéni verseny - Döntőt ért a nagy dobás

Dunaújváros - Lezajlottak a megyei atlétikai egyéni versenyek. A csapatviadalokat majd szeptemberben rendezik meg.

Jankó Árpád

A dunaújvárosi Bánki középiskola több korcsoportban is indította súlylökőit. Tizen vettek részt, öt fiú és öt lány a megyei versenyen. Az ötödik korcsoportban Csongrádi Roland ötkilós súllyal 14.17 méterig jutott. Ez az eredmény pedig azt jelentette, hogy Roland indulhat majd az országos döntőn, amelyet május 30-31-én rendeznek meg. Az első helyezett után harmadik lett Varga Tibor.

A lányok között második helyen végzett Tokai Viktória, harmadik pedig Horváth Bianka lett. A hatodik korcsoportban első helyen végzett hatkilós súllyal Lázár Gábor, a lányok versenyében pedig Balogh Enikő lett harmadik. Született egy remek eredmény magasugrásban.

Az először versenyzett Akácz Máté 145 centit ért el. A fiúk között Al-Raioub Raid pedig 1500 méteren futott jó eredményt: 4.45-öt. Viszont Ármos Tamás 6.10-es távolugrása is döntőt ért. Papp Péter testnevelő-edző elégedett volt az eredményekkel, mivel hasonlóakat várt tanítványaitól. Folytatás ősszel, ha...

Egyelőre a középiskolát érintő átszervezés miatt még sok a bizonytalanság. Kérdéses, mi lesz a diákok szabadtéri sportolásával. Egyelőre Csongrádi Roland döntőbeli szereplésének is lehet örülni.

- Papp tanár úr segítségével gyorsan megtanultam a súlylökés technikáját, és látom magamban a fejlődést. Az országoson örülnék egy 14.50-es vagy egy 15 méteres dobásnak - nyilatkozta.

Három súlylökő: Lázár Gábor, Csongrádi Roland és Varga Tibor. Fotó: Amatőr felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!