Sport

2013.08.30. 17:40

D. Kohász: éles csata Veszprémben

Dunaújváros - Két generáció képviselője várja a mai veszprémi nyitányt az első osztályú női kézilabda-bajnokságban.

Jankó Árpád

Az a dunaújvárosi szurkoló, aki figyelte a csapat játékosainak tavalyi teljesítményét, amúgy külön-külön örömmel vette észre, hogy a fiatal Sánta Dóra játéka egyre érettebb, szinte kihagyhatatlan az összeállításból A határozott fejlődés a játékában tetten érhető. Ő erről csak annyit nyilatkozott, hogy szerencsére egyre nagyobb bizalmat kap Mátéfi Eszter vezetőedzőtől, és ezt szeretné jó játékkal meghálálni.

Bár van bennem feszültség, de azzal nyugtatom magam, hogy mindent megtett a csapat a sikeres bajnoki szereplésért. Mindenki úgy érzi, jelenleg sokkal jobb állapotban vagyunk, mint tavaly ilyenkor. persze ma éles helyzetben kell bizonyítanunk, és nem felkészülési tornán. Nagyon várom már a mai találkozót, elég volt a felkészülésből. A Veszprém játékát kielemeztük, a Kohász Kupán is láttuk, hogy komoly ellenállást fejt ki, főleg hazai pályán. Én tudom, hogy úgy lehetek meghatározó játékosa a Kohásznak, ha minden alkalommal a maximumot teljesítem. Ez ma is így lesz. Remélem , hogy a bajnokság végén elcsípjük az ötödik vagy a hatodik helyet.

Ferling Bernadett már nem is számolgat, hogy hányadik bajnoki nyitányon szerepelt eddig.

- Ami biztos, ez az utolsó. Szerencsére ezzel most nem foglalkozom, majd az év vége előtt lesz számomra furcsa az a szó, hogy utoljára. Én minden rajt előtt feszült vagyok, a férjem ilyenkor mindent rám hagy. De ő is sportoló volt, ismeri ezt a lelki állapotot. Ez az izgalom majd szép lassan elmúlik. Úgy látom, hogy a nyugodt felkészülésnek meg lesz az eredménye. Javíthatatlan optimista vagyok, mindig merészen tervezek. A mostani csapatunk az első hat helyre bekerülhet. A mai veszprémi ellenfél keményen játszó, gyors, fiatal gárda. Ismerjük a játékukat, gyakoroltunk ellenük. Agresszív védekezés után labdaszerzés, és irány a kapujuk. Leegyszerűsítve ez lehet a recept ellenük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!