Sport

2017.06.12. 18:50

Éppen kezdett volna izgalmas lenni az út - baleset miatt kellett hazatérniük a kerékpáros turistáinknak

DUNAÚJVÁROS - Szombaton este megérkeztek otthonukba iráni útjukat félbeszakított kerékpáros turistáink – személyautóval.

Pekarek János

Újabb gondok és bajok nélkül értek haza Dunaújvárosba a görögországi Katerini városból azok az iráni Iszfahánba indult kerékpáros turistáink, Matulai György és Mihaldinecz László, akiknek útjáról tizenöt napon át tudósítottuk olvasóinkat.Sajnos, ahogyan arról már korábban beszámoltunk, útjuk váratlanul szerencsétlen véget ért. Az indulás utáni tizenötödik napon egy használaton kívüli szervizúton László olyan nagyot és olyan balszerencsésen bukott járművével, hogy percekre elveszítette az eszméletét, kórházba kellett szállítani. Jóvátehetetlen baj azonban nem történt, ezért némi kezelés után hazaindultak.

A görögországi orvosi kezelés során kiderült, hogy Mihaldinecz László sok fájdalmas zúzódást és valószínűleg agyrázkódást is szenvedett.

Hazaérkezése után otthonában pihen, gyógyul: valószínűleg ezért is nem értük el. Mindenképpen gyors és szerencsés gyógyulást kívánunk neki.

 

A két kerékpáros egy-egy bringával és személyenként mintegy huszonöt kilós csomagokkal indult neki az iráni Iszfahánba vezető útnak, Horvátországon, Bosznián, Montenegrón, Albánián és Görögországon át Törökországba, majd Iránba.

Sajnos a baleset a sokáig nagyon jól alakuló utazás görögországi szakaszánál nem engedte őket. Addig pedig Matulai György beszámolója szerint nagyon jól telt az útjuk, még kétnapi strandolásra is volt idejük a szép dél-albániai tengerparton, Sarandánál. Matulai már ötödször járt azon a vidéken.

Innen kezdett volna izgalmasra fordulni az útjuk, természetesen nem abban az értelemben, ahogyan végződött. Várták az átkelést a Boszporuszon, az utat Anatólián át. Iszfahában a régi perzsa építészetre és a hun-magyar kódexre voltak kíváncsiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!