Sport

2013.05.06. 14:34

Erőn felül teljesített a Dunaferr SE

A Dunaferr SE röplabdacsapata a bronzcsatát szoros küzdelemben elvesztve, a negyedik helyen végzett a 2012/2013. évi férfi első osztályú bajnokságban.

Gróf András

A szezon befejezése után a dunaújvárosiak vezetőedzője, Tomanóczy Tibor értékelte az együttes teljesítményét.

- A tavalyi bajnokságot követően több meghatározó játékosunk eligazolt tőlünk. Anyagi okok miatt távozott Dávid Csanád, Tóth András és Pádár Krisztián. Őket saját utánpótlásunkból kellett pótolnunk. Serdülő játékosok váltak  meghatározó emberekké a felnőtt keretben. Célként az előző évi ötödik hely megismétlését tűztük a csapat elé.

- Az alapszakasz elején igen hullámzó teljesítményt nyújtott a gárda...

- Az ősz a csapatépítés jegyében telt. Rengeteg fiatalt próbáltam ki az ifjúsági Eb-selejtezőre készülve, hiszen a válogatott zömét a Dunaferr játékosai alkották. Decembertől azonban egyre magabiztosabb lett a játékunk. A fiatalabb és a rutinos játékosok kezdtek összeérni, amely az eredményességben is meglátszott. A januári Eb-selejtezőn további játékrutint szereztek fiataljaink. Ennek köszönhetően az alapszakasz második felétől kezdve az elődöntőig minden mérkőzést megnyertünk. A fináléba kerülésért a Kaposvár már túl nagy falat volt.

Az újvárosiak vezetőedzője, a piros mezes Tomanóczy Tibor taktikai tanácsokkal látja el játékosait (Fotó: Vohlmann György)

- A harmadik helyért vívott küzdelem viszont csak ötjátszmás csatában dőlt el...

- Óriásit küzdöttünk, nagyon szerettük volna megszerezni a bronzérmet. Az átlagban tíz évvel idősebb játékosokkal felálló dágiak azonban legyőztek minket. Összességében elmondható, hogy ez a fiatal, tehetséges társaság erőn felül teljesített az idei bajnokságban. Önmaguknak és a városnak is bebizonyították, hogy ízig-vérig sportemberek, akikre lehet építeni. Nagyon sokat fejlődött Gephardt Norbert és Blázsovics Péter. A két Hatvany és Lukács Attila adta a gerincet. Gephardt Áron és Pápai Péter jól kiegészítették egymást a liberó poszton. Szabó Balázs végig kiegyenlített teljesítményt nyújtott.

- Hogyan tovább?

- A szakosztály vezetése szeretné együtt tartani a csapatot, és jövőre érmet szerezni, de fennáll annak a veszélye, hogy a pénzzel rendelkező klubok elcsábítják a tehetséges játékosainkat, ami ellen a szűkös költségvetésünk miatt nem igazán tudunk mit tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!