Sport

2013.09.16. 14:45

Ezüstérmes dunaújvárosiak a motorcsónakversenyben

Dunaújváros – Szombat délután, a dunaújvárosi öbölben rendezte meg a Magyar Motorcsónak Szövetség és a Dunaújvárosi Vízi Sport Club a Pneumatics Endurance (gumicsónak) Európa-bajnoki második, egyben zárófutamát.

Jankó Árpád

Aki lement a partra, nem bánta meg. Rendkívül érdekes, kiváló viadalt láthatott. Az Európa-bajnokság Class 1-2-3-4 kategóriája közül a Class 2-ben és a Class 4-ben szálltak hajóba az újvárosiak, Hungaronyúl és Hungarowolf csapatnévvel. A Class 2-ben Sándor Péter Gellért, Alexei Ovchinikov és Lengyel László, míg a Class 4-ben Gál Roland, Roman Balieaski, ifj. Sándor Péter és Pikó Petra alkották a csapatokat.

És akkor a verseny lényegéről! Tizenkét órától tizennyolc óráig tartott a futam. A hatórás száguldás közben másfél-két óránként váltják egymást a pilóták, miközben meg is tankolják a csónakokat. A Class mind a négy kategóriájába tartozó motorcsónakosok egyszerre rajtolnak, és a végén az nyer a kategóriájában, aki hat órán keresztül a legtöbb kört teszi meg. Utána következett az izgalmas összesítés, hiszen a tét az Európa-bajnoki helyezések, a végeredmény.

Nagyszerű dunaújvárosi siker született a végére. Az esti eredményhirdetésen elhangzott a hazaiaknak örömteli bejelentés. A Class 2-es és a Class 4-es hajó, tehát mindkét motorcsónak legénysége ezüstérmet szerzett a kontinensbajnokságon. Még pedig úgy lett a két dunaújvárosi csapat összesítésben második az Európa-bajnokságon, hogy a hétfői hatórás dunaújvárosi futamon is kiválóan szerepeltek. A Class 2-esek ebben is ezüstérmet szereztek, míg a Class 4-esek a harmadik helyen végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!