Sport

2014.05.21. 18:15

Asztalitenisz: fiataljaink kupán és megyei versenyen

Dunaújváros - A bajnoki sorozat végén, a csapatbajnokságok befejeztével ismét ütőt fognak a fiatal asztaliteniszezők. Különböző kupákon, megyei seregszemléken kell a gyerekeknek szerepelni.

Jankó Árpád

Bajusz Bence és Láng Dominik a DASE párosa Szabadbattyánban az első helyen végzett

A Csákvári TC most rendezte meg harmincadszor a hagyományos Vértes Kupa ifjúsági versenyét. A mostani viadalon nem volt sok induló, s a megjelentek között két dunaújvárosi egyesület fiataljait is megtalálhattuk. A DASE és a DFDSE, azaz a dunaújvárosi főiskola pingpongozói is indultak. Itt is tapasztalhattuk, hogy a két legjobb nevelő sportegyesület a DASE és a dunaújvárosi főiskola egyesülete. Rajtuk kívül természetesen a Polgárdi és a Szondi fiataljai is játszottak.

A versenyen Szalai Boglárka a leány egyéniben nyert, és első lett vegyespárosban is. Boglárka a fiúk mezőnyében is elindult, és végül a fiúk között remek versenyzéssel a harmadik helyen végzett.

A dunaújvárosiak eredményei. Fiú, egyéni: 1. Hertelendy Amadó (DASE), 2. Kada Richárd (DFDSE), 3. Szalai Boglárka (DASE). Leány, egyéni: 1. Szalai Boglárka, 2. Horváth Dóra, 3. Szalai Viola (mind DASE versenyző). Fiú, páros: 1. Hertelendy A.-Kada R. (DASE-DFDSE), 2. Kóré Á.-Jójárt D. (DASE). Vegyespáros: 1. Hertelendy A.-Szalai B., 2. Kóré Á.-Horváth D., 3. Jójárt D.-Szalai V. (mind a Dunaújvárosi ASE versenyző)i)

Az elmúlt hét végén Szabadbattyánban is rendeztek utánpótlás-versenyt. A Fejér Megyei Asztalitenisz Szövetség ezt a helyet jelölte ki a serdülő fiúk csapatbajnokságának.

A megyei viadalon hat együttes indult. A Dunaújvárosi ASE első csapata a Láng Dominik-Bajusz Bence duó szerezte meg az első helyet. Második helyen végzett a Szondi, harmadik lett a Polgárdi első csapata. Negyedik a DASE második csapata a Szerencse Donát, Krem Attila páros. Ötödik lett a Sárbogárd, hatodk pedig a Polgárdi második együttese.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!