Focival ünnepeltek - A szórakozás helyett a sportot választották

2016. december 06., 20:55 szerző: Gróf András
komment
Dunaújváros - Tizenkét kispályás labdarúgócsapat küzdött meg szombaton éjszaka a nyolcadik alkalommal kiírt Éjszakai Mikulás Kupa helyezéseiért a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A viadalon elsősorban a fiatal korosztály megszólítása volt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség célja. A részt vevő együtteseket két hatos csoportba sorsolták a szervezők. A csoportmérkőzések este 20.30 órakor kezdődtek. Az „A” csoportból az SZP-Asztalos, a Gazdagok és Szépek, a Steelworkers és a Nyavajások, a „B” csoportból pedig a Széchenyi Pékség, HOH SC, Echtefrontin, valamint a Kalács FC csapatai jutottak az egyenes kieséses szakaszba, ahol nagy csatákban dőlt el a továbbjutás kérdése. A bronzmérkőzésen a HOH SC együtetse 3-0-re legyőzte a fiatal játékosokból álló Echtefrontin gárdáját, míg a fináléban a rendes játékidő gólnélküli döntetlenjét követően büntetőrúgásokkal nyert az SZP-Asztalos csapata.

A VIII. Éjszakai Mikulás Kupa végeredménye: 1. SZP-Asztalos, 2. Széchenyi Pékség, 3. HOH SC. Különdíjasok: Nagy Márk (Széchenyi Pékség) legjobb játékos, Szabó István (Echtefrontin) legjobb kapus, Éliás II Zsolt (SZP-Asztalos) gólkirály három találattal.

Az eseményt követően a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, Petrás Gábor foglalta össze a rendezvény tapasztalatait.

A torna eredményhirdetését követően a helyezettek, a különdíjasok valamint  a szervezők összeálltak egy csoportképre
Fotó: DLSZ/Pálfi László

- Az egyik legfontosabb célját elérte a kupa, hiszen tizenkét csapatot és közel százötven amatőr sportolót mozgattunk meg. Volt egy másik célja is az éjszakai kupának, mégpedig az, hogy a fiatalokat kizökkentsük a „megszokott” szombat esti programjukból, vagyis hogy a diszkó helyett a sportolást, az egészséges életet válasszák. Ezek az elképzelések szombaton este mindenesetre megvalósultak, köszönhetően Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatának is. A szövetség nevében csak ígérni tudom, hogy jövőre is megrendezzük ezt a tornát.

A győztes csapat vezetője, Körmendi Zsolt természetesen elégedett volt a vasárnap reggeli eredményhirdetést követően.

- Mi először vettünk részt ezen a tornán, amit újoncként sikerült is megnyernünk. Nem csak a fiatalabb korosztályt, hanem az idősebbeket is sikerült megmozgatnunk ezen az éjszakán. A csoportunkat hibátlan teljesítménnyel nyertük meg, ám az egyenes kieséses szakaszban már nehezebb meccseket játszottunk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a négy közé jutást és a döntő meccset is csak büntetőpárbajban sikerült megnyerni. Jövőre találkozunk.

 

 

Gróf András

2016. december 06., 20:55 szerző: Gróf András

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...