Sport

2013.07.11. 22:00

Forró szeptember következik a D. Kohásznak

Dunaújváros - Forró szeptember elé néz a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata. Már az első hónapban találkozik a Győrrel és az FTC-vel.

Jankó Árpád

Csütörtökön délelőtt a Kézilabda Szövetségben megtörtént az új bajnoki év sorsolása. Mint már korábban eldőlt, a női NB I-ben a keleti csoportból az Esterházy Károly Főiskola SC-Globosys együttese jutott fel az első osztályba, a nyugati csoportból pedig a Szekszárdi Fekete Gólyák KC lett első osztályú. Ám időközben a gólyák elszálltak , azaz visszaléptek, így maradhatott a helyükbe lépő debreceni együttes továbbra is NB I-es. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a bajnok Budaörs-Érd II nem indulhatott az első osztályú bajnokságban, mert fiókcsapata az első vonalban szereplő érdi gárdának. Ám a mostani sorsolás előtt újabb gubanc is adódott, mivel a Kiskunhalas jelezte, nem vállalja az NB I-et. A Szövetség ezt tudomásul véve úgy döntött, hogy tizenkettedik csapatként várhatóan elfogadja a Budapest SE jelentkezését.


Ennél fogva most tizenegy csapat nevét tudjuk csak a sorsolás révén közölni. Ami pedig a 2013/2014-es bajnokság rendszerét illeti: változás nem lesz. Az alapszakaszt a rájátszás követi majd májusban. A bajnokság szeptember elsején indul. A D. Kohász sorsolása, menetrendje az alapszakaszban a következő: Veszprém - Dunaújváros (szept. 1.), Dujv. - Vác (szept. 8.), Debrecen - Dujv. (szept. 15.), Dujv. - FTC (szept. 18.), Fehérvár - Dujv. (szept. 22), Dujv. - Győr (szept. 29.), Békéscsaba - Dujv. (okt. 6), Dujv. - X (okt. 13.), Siófok - Dujv. (okt. 20.), Esterházy - Dujv. (nov. 10, ), Dujv. - Érd (nov. 24.), Dujv. - Veszprém (dec. 29.), Vác - Dujv. (jan. 5.), Dujv. - Debrecen (jan. 12.), FTC - Dujv. (jan. 19.), Dujv. - Fehérvár (jan. 22.), Győr - Dujv. (jan. 26.), Dujv. - Békéscsaba (febr. 2.), X - Dujv. (febr. 16.), Dujv. - Siófok (febr. 23.), Dujv. - Esterházy (márc. 2.), Érd - Dujv. (márc. 9.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!