Sport

2016.07.28. 15:03

Gebei Péter élete egyik legkeményebb felkészülésén van túl

Dunaújváros - Gebei Péter túl van a KHL-es edzőtáboron. Magyarország első számú jégkorong játékvezetője ősztől a világ második legerősebb bajnokságában, az orosz bázisú KHL-ben fújja majd a sípot.

Az A-csoportos játékvezetőnk egyhetes KHL-edzőtáborban bizonyította: minden szempontból készen áll arra, hogy Európa legjobb bajnokságában vezessen mérkőzéseket. A tábor tapasztalatait a jégkorongblog.hu foglalta össze. Gebei Péter a moszkvai felkészülés során minden tesztet teljesített, a nyolcvan játékvezető közül a tizenkettedik helyen végzett összesítésben, ami kiváló eredmény, kiváltképp annak fényében, hogy először vett részt ezen a rendezvényen, tehát minden új volt számára.

Gebei Péter a májusi oroszországi Top Divíziós világbajnokságon a vébé kabalababájával. Fotó: Archív

Napi két jeges és egy száraz edzéssel készültek a KHL-bírók a közelgő szezonrajtra, amit minden nap négy óra elméleti foglalkozás tett teljessé. Fizikai, korcsolyázó és elméleti teszteket végeztettek el a táborban. „Korábban még soha nem vettem részt ennyire komoly és profi táborban, de a KHL-től pont ezt vártam előzetesen - mondta Gebei Péter a jégkorongblognak a zárást követően. - Nem a véletlennek köszönhető, hogy az itt dolgozó játékvezetők rendszeresen világszínvonalú teljesítményt nyújtanak. Az edzések olyanok voltak, mint a legkeményebbek, amikor még játszottam. Ha valami nem volt rendben, ordibáltak velünk, komoly szidás járt a hibákért. Folyamatos kontroll alatt volt mindenki, tíz ellenőr dolgozott végig, mindenre figyelnek. Az előadásokon és az edzéseken egy mosolyt is nehezen fedeztem fel, mindenki kőkeményen dolgozott, hajtotta végre a feladatokat. Igazából egy szóval foglalható össze: profik voltak.

Nagyon jó érzés közéjük tartozni, jólesik tudni, hogy megfelelek. Nem kétséges, tudásom legjavát kell nyújtanom ahhoz, hogy a jégen megfelelően tudjak dolgozni. Hiszem, hogy csak így tudok tovább fejlődni, a folyamatos kihívások és a maximális terhelés mellett. A célom a még nagyobb tudás és tapasztalat megszerzése, minden mérkőzésen ezen leszek."

Gebei Péter nem csak ligát, mezszámot is vált. Bár a képeken még a 42-esben szerepel, ez csak azért van, mert nem készült el a 16-os szerelése. „Jó itt - tette hozzá az újdonsült 16-os KHL-zebránk -, és nagyon jólesett, amikor a felmérés végén az elnökünk odajött hozzám, és ennyit mondott: Peter! Welcome to the KHL!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!